Rode ui inmaken
Rode ui inmaken doen we in dit recept met azijn en suiker, maar zoals je op de foto kunt zien kun je deze lekkernij ook nog wat pittiger maken.
Sempel door een rode peper aan de uien toe te voegen. Deze peper hoef je niet eens schoon te maken of te snijden, en kun je in zijn geheel aan de weckpot toevoegen.
Vaak lees je dat de rode uien flinterdun gesneden moeten worden, maar wij zijn daar geen voorstander van.
Het dun snijden wordt gedaan omdat uien soms erg scherp kunnen zijn, maar rode uien zijn een stuk milder dan sommige witte uien.
Dus we laten in het midden hoe dun de uien gesneden moeten worden, en laten dit geheel aan je eigen smaak over.
[wp_ad_camp_1]
Rode ui inmaken
In dit ecept gaan we uit van het maken van éé weckpot of jampot. waarin ongeveer 2 grote rode uien passen.
Wil je meer maken dan kun je de hoeveelheden van de ingrediënten makkelijk aanpassen.
Ingrediënten
2 Grote rode uien
150 Milliliter Appelazijn
75 Milliliter Water
2 tot 3 Eetlepels Suiker
1 Theelepel Zout
1 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampot of weckpot
Bereiding
- Uien schoonmaken en in plakjes snijden, die je vervolgens weer in reepjes kunt snijden of halveren.
- Stop de uien in een jampot of weckpot.
- Giet de azijn erbij, en doe het water en het zout in een steelpan.
- Dit verhit je op een laag vuur en roer het totdat alle zout is opgelost.
- Giet dit ook op de uien. Zorg ervoor dat de uien helemaal onder vocht staan, desnoods nog wat water toevoegen.
- Eventueel kun je nu een gewassen rode peper toevoegen, wat teentjes schoongemaakte knoflook, of wat kruiden.
- De deksel erop draaien en gedurende 24 tot 34 uur in de koelkast zetten.
- Na deze tijd zul je zien dat de uien heerlijk zacht zijn geworden, en het vocht een roze kleur heeft aangenomen.
De ingemaakte uien kun je ongeveer 3 tot 4 weken in de koelkast bewaren, maar wel de deksel op de pot afsluiten.
[wp_ad_camp_1]