Dulce de Leche maken

Dulce de Leche maken
29 september 2022
Geschreven door
Jay Cece

Dulce de Leche maken is zeker een keer de overweging waard, het is namelijk een soort van karamelachtige pasta welke met gecondenseerde melk bereid wordt.

De smaak van de karamelpasta is eigenlijk hetzelfde dan gewone karamel, je kunt deze soort van pasta dus vergelijken met bebogeen.

Je kunt de dulce de leche gebruiken voor verschillende soorten van desserts, taarten, en toetjes.

Maar ook op een plakje brood of als topping op de yoghurt is het erg lekker.

Wist je al dat dulce de leche oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, en ook hier wordt het op verschillende manieren gebruik.

Het is bijvoorbeeld zo, dat de Amerikanen de karamelpasta vaak bij ijs en pannenkoeken eten, ook wordt het vaak bij het ontbijt gegeten.

Zelfs de bekende Amerikaanse brownies worden met de karamelpasta bereid, hierdoor krijg je een heerlijke karamel brownie.

De karamelpasta is in Amerika natuurlijk bijna in elke supermarkt verkrijgbaar, zoals je bij ons bebogeen gewoon in de supermarkt kunt kopen.

De dulce de leche is in nederland nog niet zo makkelijk in de supermarkt te vinden, we hebben dus hier het passende recept waarmee je de karamelpasta zelf kunt bereiden.

[wp_ad_camp_1]

Dulce de Leche Bewaren

Dulce de leche kun je het beste op een koele en donkere plek, dus bijvoorbeeld in de koelkast bewaren.

Is het potje met de pasta al geopend dan kun je deze maximaal 7 dagen bewaren.

Heb je het potje nog dicht zitten, dan is de dulce de leche maximaal 3 maanden houdbaar.

Dulce de Leche maken

Dit recept is voldoende voor 1 potje/blikje van 500 milliliter.

Lees ook  Lemoncurd maken

Ingrediënten

Blikje gecondenseerde melk
Water

Bereiding

  1. Voor het bereiden van de karamelpasta moeten we als eerst een pan met water op middelhoog vuur verwarmen.
  2. Zet het blikje met de gecondenseerde melk in de pan met het water
  3. Zorg er wel voor dat het blikje onder water staat, er moet dus voldoende water in de pan zitten.
  4. Breng het water aan de kook, laat het water met het blikje erin gedurende 3 uur koken.
  5. Kijk wel af en toe of het blikje nog genoeg onder water staat, is dit niet het geval, dan voeg nog water water aan de pan toe.
  6. Laat het water en het blikje nadat deze 3 uur gekookt hebben goed afkoelen.
  7. Al je het blikje opent komt nu de heerlijk dulce de leche tevoorschijn.

[wp_ad_camp_1]