Inmaken en wecken, levensmiddelen langer houdbaar maken
Inmaken en wecken
10 / 01 / 2024
Weckpotten
05 / 12 / 2023
Broccoli inmaken
05 / 11 / 2023
Tuinbonen inmaken
Eten drogen
Invriezen
Webshop
Over ons
Contact
Menu
Inmaken en wecken
Eten drogen
Invriezen
Webshop
Over ons
Contact
Inmaken en wecken
10 / 01 / 2024
Weckpotten
05 / 12 / 2023
Broccoli inmaken
05 / 11 / 2023
Tuinbonen inmaken
Meer artikelen
55 Artikelen
Inmaken en wecken
Inmaken en wecken
Weckpotten
Weckpotten, die charmante glazen potten met deksels die je misschien uit je grootmoeders keuken herinnert, zijn al lang een betrouwbare partner in de keuken. Deze potten hebben een rijke geschiedenis en zijn door de jaren...
Lees meer
Inmaken en wecken
Broccoli inmaken
Broccoli inmaken is een uitstekende manier om deze voedzame groente langer te bewaren en te genieten van haar gezonde eigenschappen, zelfs buiten het seizoen. Deze methode van conserveren is niet alleen praktisch, maar het stelt...
Lees meer
Inmaken en wecken
Tuinbonen inmaken
Tuinbonen inmaken is een uitstekende methode om de oogst te bewaren en ervoor te zorgen dat je het hele jaar door kunt genieten van deze gezonde groente. Tuinbonen, bekend om hun nootachtige smaak en boterzachte...
Lees meer
Inmaken en wecken
Spruitjes inmaken
Spruitjes inmaken. Het roept voor velen nostalgische herinneringen op aan grootmoeders keuken, waar potten vol met diverse groenten op de plank stonden, wachtend op de wintermaanden. In onze moderne tijd, waar bijna alles direct beschikbaar...
Lees meer
Inmaken en wecken
Mais inmaken
Mais inmaken is een van die tijdloze tradities die ons helpt om de smaak van de zomer het hele jaar door vast te houden. Het is een techniek die onze grootouders gebruikten om de overvloed...
Lees meer
Inmaken en wecken
Aubergine inmaken
Aubergine inmaken, of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon graag experimenteert met verschillende culinaire creaties, aubergine is een groente die je ongetwijfeld in tal van gerechten hebt gebruikt. Van smaakvolle stoofschotels tot geroosterde...
Lees meer
Inmaken en wecken
Pompoen in het zuur inmaken
Pompoen in het zuur inmaken is een leuke en smaakvolle manier om pompoenen te bewaren en te genieten van hun heerlijke smaak, zelfs buiten het pompoenseizoen. Natuurlijk heb je wel een aantal dingen voor dit...
Lees meer
Inmaken en wecken
Ingelegde cantharellen
Ingelegde cantharellen zijn perfect voor in de herfst of voor koude winterdagen, de cantharel paddenstoelen hebben namelijk een echt warme en interessante smaak. Ook kun je met de ingelegde cantharel paddenstoelen best wel veel gerechten...
Lees meer
Inmaken en wecken
Groene olijven inmaken
Groene olijven inmaken is waarschijnlijk toch wat moeilijker dan je misschien denkt. Of liever gezegd niet echt moeilijk, maar wel tijdrovend. Het inmaken van olijven duur namelijk 7 tot 12 dagen, je moet de olijven...
Lees meer
Inmaken en wecken
Watermeloen inmaken
Watermeloen inmaken lijkt op het eerste moment best wel raar, maar het is ook best wel lekker. De ingemaakte watermeloen kun je bijvoorbeeld bij de barbecue, als tussendoortje, of zelfs als dessert eten. Natuurlijk is...
Lees meer
Inmaken en wecken
Mango inmaken
Mango inmaken is niet veel moeilijker dan andere fruit en groentesoorten inmaken. Heerlijk fruit wat het hele jaar door smaakt. De mango kun je namelijk heel makkelijk met slechts enkele ingrediënten inmaken. Hier moet je...
Lees meer
Inmaken en wecken
Radijsjes inmaken
Radijsjes inmaken is in Nederland nog niet al te bekend, maar het is toch een keer handig om te weten hoe je deze snel en makkelijk kunt inmaken. Want, dit is misschien wel één van...
Lees meer
Inmaken en wecken
Asperges inmaken
Asperges inmaken kun je met witte of groene asperges, hier zit ook eigenlijk bijna geen verschil tussen. Hoewel er natuurlijk wel een beetje verschil in de smaak is. Voor het inmaken van de groene en...
Lees meer
Inmaken en wecken
Rode kool wecken
Rode kool wecken is echt iets wat best wel vaak gedaan wordt, misschien denk je het niet maar de rode kool wordt vooral in Nederland en in veel andere Europese landen geweckt. Als je rode...
Lees meer
Inmaken en wecken
Okra inmaken
Okra inmaken lijkt misschien een beetje raar, maar het is het toch een keer waard om het uit te proberen. Okra is een eenjarige plant uit de Kaasjeskruidfamilie, de okra bladeren en vruchten worden als...
Lees meer
Inmaken en wecken
Courgette inmaken
Courgette inmaken is toch vooral in deze tijden best wel handig, de ingemaakte courgette is namelijk langer houdbaar dan een verse courgette, en minstens net zo lang houdbaar als ingevroren courgette. Heb je geen vriezer...
Lees meer
Inmaken en wecken
Bloemkool wecken
Bloemkool wecken kan altijd handig zijn, het is namelijk heel fijn dat je dan altijd iets op voorraad hebt. Het wecken was vroeger een methode, om zonder vriezer eten langer houdbaar te maken. De laatste...
Lees meer
Inmaken en wecken
Kersen inmaken in honing
Kersen inmaken in honing kun je het beste doen met rijpe, maar niet te rijpe kersen. Groenten en fruit, dus ook kersen zijn immers op hun best wanneer je deze zelf rijp plukt of uit...
Lees meer
Inmaken en wecken
Aardbeienlikeur maken
Aardbeienlikeur maken kun je op een paar verschillende manieren, vandaag maken we de likeur op de makkelijkste methode. Als je deze likeur zelf wilt maken, denk er dan aan dat het nog lekkerder wordt als...
Lees meer
Inmaken en wecken
Kappertjes inmaken
Kappertjes inmaken is toch iets wat je een keer moet proberen, vaak veel lekkerder dan een gekocht potje. Maar wat zijn kappertjes eigenlijk? Kappertjes zijn ongeopende bloemknoppen, deze worden meestal geconserveerd in zout of in...
Lees meer
Inmaken en wecken
Beste weckketel
Met behulp van een weckketel is het mogelijk om voedsel langer houdbaar te maken. Zo is het niet langer meer nodig om voedsel te verspillen en kun je langer genieten van seizoensproducten. Maar welke weckketels...
Lees meer
Inmaken en wecken
Jalapeño’s inmaken
Jalapeño’s inmaken is natuurlijk iets wat je niet iedere dag doet, maar het inmaken van de pepers is natuurlijk iets wat je toch een keer moet proberen als je van jalapeño’s houdt. De naam jalapeño...
Lees meer
Inmaken en wecken
Eieren inmaken
Eieren inmaken doen we in dit recept met azijn, suiker, en met veel verschillende kruiden. In ons geval worden het dus best wel pittige ingemaakte eieren. Op deze manier kun je natuurlijk niet alleen eieren,...
Lees meer
Inmaken en wecken
Zoete chilisaus maken
Zoete chilisaus maken is ontzettend makkelijk en je kunt de saus zelfs naar eigen smaak maken. Wil je de saus dus wat pittiger of wat zoeter, dan kun je dit gewoon naar eigen smaak variëren....
Lees meer
Inmaken en wecken
Haring inmaken
Haring inmaken doen niet al te veel mensen, waarbij het toch echt wel erg smakelijk zijn kan. Dit is natuurlijk alleen het geval als je de vis op de juiste manier inmaakt. Veel mensen kopen...
Lees meer
Inmaken en wecken
Gember inleggen
Gember inleggen is een goede, en vooral ook een lekkere methode om gember langer te bewaren. Door het inleggen krijg je niet alleen een versterkte smaak, je hebt namelijk ook nog het voordeel dat de...
Lees meer
Inmaken en wecken
Wortelen inmaken
Wortelen inmaken doen we in dit recept met suiker, dit is dus een soort van zoete wortel. Overigens is de wortel van nature toch al ietwat zoet. Op deze manier kun je ook nog veel...
Lees meer
Inmaken en wecken
Ingelegde champignons
Ingelegde champignons zijn een goede, en vooral erg lekkere methode, om deze paddenstoelen langer houdbaar te maken. De smaak blijft bijvoorbeeld net zo goed behouden als bij het invriezen van paddenstoelen. Maar je zit niet...
Lees meer
Inmaken en wecken
Zilveruitjes inmaken
Zilveruitjes inmaken, iets wat typisch Nederlands is en normaal gesproken gewoon in de supermarkt gekocht kan worden. Maar het voordeel van zelf zilveruitjes inleggen, zoals het inmaken ook wel genoemd wordt, is tweeledig. Handig als...
Lees meer
Inmaken en wecken
Groene tomaten inmaken
Groene tomaten inmaken wordt vaak aan het einde van het groeiseizoen gedaan, als er nog vrij veel tomaten aan de tomatenplanten zitten, maar ieder moment er vorst gemeten kan worden. Tomatenplanten kunnen immers niet tegen...
Lees meer
Inmaken en wecken
Rode ui inmaken
Rode ui inmaken doen we in dit recept met azijn en suiker, maar zoals je op de foto kunt zien kun je deze lekkernij ook nog wat pittiger maken. Sempel door een rode peper aan...
Lees meer
Inmaken en wecken
Zuurkool maken
Zuurkool maken hoef je in Nederland natuurlijk niet te doen omdat je nergens deze Hollandse lekkernij kunt kopen. Want je kunt het uit vat bij de meeste groenteboeren kopen, bij sommige slagers, en in de...
Lees meer
Inmaken en wecken
Artisjokharten inmaken
Artisjokharten inmaken is een lekkernij maken van een groente die op zich al een lekkernij is, en een goede methode om artisjok langer houdbaar te maken. In dit recept maken we de artisjokharten in op...
Lees meer
Inmaken en wecken
Citroenmelisse azijn
Citroenmelisse azijn is een azijnsoort die je niet in elke winkel kunt kopen, maar die bijzonder geschikt is om bijvoorbeeld zelf een dressing mee te maken. Bovendien is het maken van deze azijn erg makkelijk,...
Lees meer
Inmaken en wecken
Perzik inmaken
Perzik inmaken doen we in dit recept met suiker, en op dezelfde manier kun je ook nectarines inmaken. Zoveel verschil zit er eigenlijk niet tussen de beide vruchten. Bij een nectarine is de huid wat...
Lees meer
Inmaken en wecken
Chilisaus inmaken
Chilisaus inmaken is natuurlijk een goede manier om deze saus vers te maken en meteen ook langer houdbaar te maken. De saus kan in jampotten of weckpotten 6 maanden of langer bewaard worden. Het is...
Lees meer
Inmaken en wecken
Vijgen op siroop
Vijgen op siroop kun je maken als je zelf een vijgenboom in de tuin hebt staan, en dat wordt met het veranderende klimaat een boom met mooie rijpe vruchten, maar je kunt vanzelfsprekend ook verse...
Lees meer
Inmaken en wecken
Tomaten inmaken in olie
Tomaten inmaken in olie is de meest populaire manier om tomaten in te maken. En als we eerlijk zijn ook meteen de lekkerste. De smaak doet een beetje denken aan de gedroogde tomaten op olie,...
Lees meer
Inmaken en wecken
Sperziebonen inmaken
Sperziebonen inmaken kun je op verschillende manieren, maar de traditionale manier vinden de meesten nog altijd de lekkerste. Daarbij is het belangrijk, net als bij het invriezen van deze bonen, om de sperziebonen op de...
Lees meer
Inmaken en wecken
Mandarijnen inmaken
Mandarijnen inmaken is heerlijk als je dit ingemaakte fruit wilt gebruiken om een taart te versieren, als decoratie op desserts, en natuurlijk ook erg lekker als vruchtjes door de vla of yoghurt. In het recept...
Lees meer
Inmaken en wecken
Zuurkool wecken
Zuurkool wecken kun je doen met zelf gemaakte zuurkool, maar natuurlijk ook met zuurkool die je bijvoorbeeld uit het vat bij de groenteboer hebt gekocht. Sterker nog, het inmaken van zuurkool is eigenlijk beter, want...
Lees meer
Inmaken en wecken
Ratatouille inmaken
Ratatouille inmaken, een complete maaltijd, of liever gezegd een Franse stoofschotel van diverse groenten. Daarbij hoef je thuis natuurlijk niet het exacte recept voor ratatouille te volgen, en kun je gerust wat groenten toevoegen of...
Lees meer
Inmaken en wecken
Aardbeien inmaken
Aardbeien inmaken kun je ook weer op verschillende manieren doen, wij laten je de twee belangrijkste methode zien, inmaken met suiker, en inmaken in alcohol. Daarnaast kun je natuurlijk de aardbeien ook invriezen, en je...
Lees meer
Inmaken en wecken
Tomatensaus inmaken
Tomatensaus inmaken kun je vergelijken met de potten saus die je in de winkel kunt kopen, en dit vaak gebruikt worden om door de pasta te mengen. Er is alleen één heel belangrijk verschil, of...
Lees meer
Inmaken en wecken
Peren inmaken
Peren inmaken kun je, net als andere soorten fruit, op verschillende lekkere manieren. En na het inmaken kan het gebruikt worden in desserts, maar natuurlijk ook als tussendoortje. Welke perensoort je wilt gebruiken voor het...
Lees meer
Inmaken en wecken
Frambozen inmaken
Frambozen inmaken kun je met verschillende methoden, naast het maken van jam en deze door suiker houdbaar maken, zijn de meeste gebruikte methoden inmaken in brandwijn, of het bewaren als frambozensaus. Dit laatste is een...
Lees meer
Inmaken en wecken
Paprika inmaken
Paprika inmaken kun je in het zuur, of in goede olie. De smaak verschilkt daarna wat van elkaar, want olie smaakt natuurlijk anders dan in het zuur, maar beide is lekker en kan lang bewaard...
Lees meer
Inmaken en wecken
Ananas inmaken
Ananas inmaken, de zoete tropische vrucht die heerlijk van smaak is, is bij uitstek geschikt om in te maken. Deze vrucht kan natuurlijk ook gewoon worden ingevroren, maar de smaak is veel minder goed in...
Lees meer
Inmaken en wecken
Augurken inmaken
Augurken inmaken kun je eigenlijk op twee verschillende manieren. Dat is met hele augurken, of met augurken die in plakjes of stukjes gesneden zijn. In principe kun je zelfs de augurken vervangen door komkommers, maar...
Lees meer
Inmaken en wecken
Pruimen inmaken
Pruimen inmaken is de vierde manier waarop je deze steenvruchten langer kunt bewaren, naast natuurlijk invriezen, drogen, of er pruimenjam van maken. Eigenlijk is dat overigens niet helemaal waar, want je kunt natuurlijk van de...
Lees meer
Inmaken en wecken
Rode pepers inmaken
Rode pepers inmaken doe je meestal in azijn, hoewel je natuurlijk met de soort azijn nog wat kunt variëren. De ingemaakte pepers lijken veel op de poepers in glas die je in de supermarkt kunt...
Lees meer
Inmaken en wecken
Appelmoes inmaken
Appelmoes inmaken, dat is de manier die eigenlijk gebruikt werd als je een pot of blik appelmoes in de winkel koopt. Die gekochte appelmoes is vaak erg zoet en fijn, maar als je eigen appelmoes...
Lees meer
Inmaken en wecken
Knoflook inmaken
Knoflook inmaken, doe je normaal gesproken in olie of in azijn. Dat zijn op zich verschillende smaken, en de ingemaakte knoflook zal vooral door de azijn licht van smaak veranderen. Welke van de twee variaties...
Lees meer
Inmaken en wecken
Citroen inmaken
Citroen inmaken, de lekkernij die van oorsprong vaak gebuikt wordt als smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken en de Turkse keuken. Dat wil overigens niet zeggen dat je bij de Nederlandse keuken geen ingemaakte citroen kunt...
Lees meer
Inmaken en wecken
Rode bieten inmaken
Rode bieten inmaken is het langer houdbaar maken van een groente die nog niet zo lang geleden erg populair was in Nederland. Je moest vaak bietjes eten want dit was gezond, er zit veel ijzer...
Lees meer
Vind meer artikelen onder deze categorieën
3 Artikelen
Broodbeleg
34 Artikelen
Eten drogen
1 Artikelen
Fermenteren
55 Artikelen
Inmaken en wecken
25 Artikelen
Invriezen
18 Artikelen
Jam en Marmelade
8 Artikelen
Konfijten
3 Artikelen
Sap
facebook-circle-fill
instagram-line
pinterest-fill
arrow-left-s-line
arrow-right-s-line
close-line
menu-2-line