Eieren inmaken

Eieren inmaken

Eieren inmaken doen we in dit recept met azijn, suiker, en met veel verschillende kruiden.

In ons geval worden het dus best wel pittige ingemaakte eieren.

Op deze manier kun je natuurlijk niet alleen eieren, maar ook veel verschillende ander levensmiddelen zoals groenten inmaken.

De eieren kun je voor verschillende gerechten gebruiken, je kunt deze natuurlijk ook gewoon als kleine snack bij de lunch of avondeten eten, het is natuurlijk ook mogelijk om de eieren op brood of zelfs in een salade te verwerken.

Als je de eieren wilt inmaken, let er wel op dat je de eieren in weckpotjes of jampotjes doet die gestiliseert zijn. Zijn de jampotjes of weckpotjes niet gestiliseert dan heb je kans op schimmel en verrotten van de ingemaakte eieren.

[wp_ad_camp_1]

Jampotjes of weckpotjes steriliseren

Mocht je niet weten hoe dit steriliseren gaat, dan hieronder de werkwijze.

Voeg water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg het weckpotje of jampotje hier aan toe en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten koken.
Leg de potjes ondersteboven op een theedoek en laat deze goed drogen, hierdoor kun je zeker zijn dat de potjes goed dicht gaan als je ze gevuld hebt.

Eieren Inmaken

Eieren inmaken doen we volgens het onderstaande makkelijke recept.

Het recept is voor 10 eieren.

Ingrediënten

10 Eieren
1 Laurierblad
2 Eetlepels chili vlokken
2 Eetlepels zwarte peperkorrels
1 Eetlepel zout
1 Eetlepel suiker
1 Liter azijn
Water
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten, of weckpotten

Bereiding

  1. Verzamel alle ingrediënten, dit is vooral handig omdat je dan niet meer eerst alles voor het recept moet zoeken.
  2. Verwarm een pan met water op een middelhoog vuur, voeg de eieren toe en breng deze aan de kook.
  3. Kook de eieren gedurende 8 tot 10 minuten totdat ze hardgekookt zijn.
  4. Als de eieren klaar zijn, dan kun je de azijn en de suiker samen in een andere pan verwarmen.
  5. Voeg de chili vlokken, zwarte peper, zout, en het laurierblad bij het mengsel uit suiker en azijn.
  6. Breng dit mengsel aan de kook en laat het dan tot op kamertemperatuur afkoelen.
  7. Haal de eieren uit het water en spoel deze goed onder koud water uit de kraan af.
  8. Laat ook de eieren afkoelen tot dat deze op kamertemperatuur zijn. Nu kun je de eieren pellen.
  9. Doe de eieren in een weckpot of in een jampot, voeg het azijn-kruidenmengsel bij de eieren.
  10. Vul de potjes tot net iets onder de rand, sluit de potjes goed af.
Lees ook  Gember inleggen

Houdbaarheid ingemaakte eieren

De eieren kun je het beste in de koelkast bewaren, hier zijn de ingemaakte eieren maximaal 3 tot 4 weken houdbaar.

Je kunt de eieren natuurlijk ook buiten de koelkast bewaren, maar dit kun je slechts maximaal 2 uur doen.

Als je de eieren langer dan 2 uur buiten de koelkast laat, dan zijn ze niet meer veilig om te eten.

[wp_ad_camp_1]