Chilisaus inmaken

Chilisaus inmaken
12 augustus 2021
Geschreven door
Jay Cece

Chilisaus inmaken is natuurlijk een goede manier om deze saus vers te maken en meteen ook langer houdbaar te maken. De saus kan in jampotten of weckpotten 6 maanden of langer bewaard worden.

Het is dus een goede saus om in grotere hoeveelheid vooraf te maken.

Maar, er zijn natuurlijk twee soorten chilisaus. De gewone chilisaus en de zoete chilisaus, die vaak in de Aziatische keuken gebruikt wordt.

In dit recept maken we de gewone chilisaus, en maken deze vervolgens in.

[wp_ad_camp_1]

Chilisaus inmaken

Voordat we deze chilisaus inmaken, maken we de saus helemaal zelf.

Ingrediënten

3 Rode pepers
100 Milliliter Water
100 Milliliter Witte wijnazijn
2 Eetlepels Tomatenketchup
200 Gram Suiker
0,5 Theelepel Zout
1 Theelepel Gemberpoeder

Bereiding

  1. De rode pepers in de lengte doormidden snijden, het steeltjes verwijderen, en het zaad verwijderen. Ook de zaadlijsten kunnen eruit gesneden worden.
  2. Snij de pepers vervolgens in stukjes.
  3. Doe de pepers, de ketchup, water, witte wijnazijn, suiker, zout, en het gemberpoeder in een pan.
  4. Goed mengen en aan de kook brengen op een middelhoog vuur.
  5. Blijf roeren en laat de saus gedurende 15 minuten koken.
  6. Af laten koelen, en eventueel de saus pureren of fijn malen.
  7. De saus weer aan de kook brengen, en als het kookt meteen van het vuur halen.
  8. De saus in jampotten of weckpotten gieten, en de deksel dicht draaien.
  9. Gedurende 5 minuten met de deksel naar beneden op een theedoek zetten, en daarna weer omdraaien. Laat de saus gedurende een uur afkoelen.

De ingemaakte chilisaus is ongeveer 6 maanden houdbaar, mits de deksel nog niet geopend is. Een geopende pot kan in de koelkast 7 tot 10 dagen bewaard worden.

Lees ook  Zoete chilisaus maken

[wp_ad_camp_1]