Rode pepers inmaken
Rode pepers inmaken doe je meestal in azijn, hoewel je natuurlijk met de soort azijn nog wat kunt variëren. De ingemaakte pepers lijken veel op de poepers in glas die je in de supermarkt kunt kopen.
Een beetje scherp, maar door de azijn ook een beetje zuur.
Als je de pepers zelf inmaakt, kun je wat meer tussen de pepers stoppen, zoals bijvoorbeeld ui. Maar er zijn ook andere variaties mogelijk, waardoor de ingelegde rode pepers weer een anders smaak kunnen krijgen.
Voorbeelden van extra toevoegen zijn:
- Laurierblaadjes
- Peperkorrels
- Takjes tijm
- Takje rozemarijn
- Stukjes of partjes appel, of peer
- Rode uien
Ook met de peperkleur, en de soort pepers kun je veel variëren in de uiteindelijke smaak. Wel moet je uitkijken niet te hete pepersoorten te gebruiken, helemaal als je scherp eten niet gewend bent.
Dan kun je het beste eerst beginnen met uitsluitend gewone rode pepers, wellicht aangevuld met wat groene pepers.
[wp_ad_camp_1]
Rode pepers inmaken
Rode pepers inmaken is eigenlijk simpel, in dit recept maken wij de pepers in met wat ui. We maken de pepers ook niet alleen in het zuur in, maar maken er eigenlijk zoetzure rode pepers van.
De ingemaakte pepers kun je eigenlijk overal bij eten, en zijn ook lekkers als gezonde snack tussendoor.
Overigens gebruiken we gewone azijn, maar je kunt natuurlijk ook appelazijn of iets dergelijks gebruiken voor een ietwat andere smaak.
Ingrediënten
4 Uien
2 Kilo Rode pepers
170 Gram Suiker
20 Gram Zeezout
750 Milliliter Water
1,5 Liter Azijn
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten
Bereiding
- De pepers wassen, het steeltje mag je eraf snijden. Vaak laat men een stukjes steel zitten, zodat je de peper makkelijker uit de weckpot kunt halen. Uiteraard kun je na het inmaken de steel nog steeds niet eten.
- Prik met een naald diverse keren in iedere peper.
- Ui schoonmaken en in ringen of halve ringen snijden.
- Doe het water, de azijn, de suiker, en het zout in een pan.
- Breng het aan de kook, voeg pepers en uien toe, en laat het ongeveer 5 minuten koken.
- Vervolgens schep je met een schuimspaan de pepers en de uien er weer uit.
- Verdeel dit mengsel over de weckpotten. Duw de pepers en uien daarna met de bolle kant van een lepel ietwat aan.
- De azijn mag je nog aan paar minuten laten koken, maar niet langer dan 4 tot 5 minuten.
- Giet de azijn over de pepers en de uien in de weckpotten.
- Weckpotten afsluiten en ondersteboven laten afkoelen.
- Als de potten afgekoeld zijn zet je ze weer recht, en plaats de weckpotten daarna op een donkere plek. Bijvoorbeeld in een voorraadkast of keukenkast.
Ingemaakte pepers kun je ongeveer een jaar bewaren, mits donker bewaard.
[wp_ad_camp_1]