Mandarijnen inmaken
Mandarijnen inmaken is heerlijk als je dit ingemaakte fruit wilt gebruiken om een taart te versieren, als decoratie op desserts, en natuurlijk ook erg lekker als vruchtjes door de vla of yoghurt.
In het recept om de vruchten in te maken, voegen we wat mandarijnlikeur toe, of cognac. De mandarijnen zijn dan eigenlijk niet meer geschikt voor kinderen.
Je kunt de sterke drank natuurlijk ook weglaten en vervangen door water of mandarijnensap.
[wp_ad_camp_1]
Mandarijnen inmaken
In dit recept maken we eerst de mandarijnen helemaal schoon. De schil en de velletjes moeten verwijderd worden. Daardoor worden de mandartijnen lekker zacht.
Ingrediënten
1 Kilo Mandarijnen
600 Gram Suiker
1 Kaneelstokje
Mandarijnlikeur
1 Liter Water
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten
Bereiding
- De mandarijnen schillen en zoveel mogelijk witte draadjes verwijderen.
- Maak de partjes los, en prik er een paar maal met een naald in, dat wilt zeggen in alle partjes.
- Breng het water in een pan aan de kook, en voeg kaneelstokje en suiker toe. Laat dit op een zacht vuur 5 minuten koken.
- Voeg de partjes mandarijn toe, en laat dit anderhalf uur op een zacht vuur koken. Niet te hard laten koken want dan vallen de partjes uit elkaar.
- Nu kun je de velletjes makkelijk verwijderen.
- Vul de weckpotten met mandarijnenpartjes, en schenk er tot driekwart van de pot mandarijnenlikeur bij.
- Het water waarin de mandarijnen gekookt zijn nog een paar minuten door laten koken.
- Vul nu de rest van de weckpotten met dit suikerwater, tot bovenaan de weckpotten.
- De deksel erop doen, 5 minuten ondersteboven op een theedoek plaatsen, en weer andersom draaien. De weckpotten minimaal 14 dagen op een koele en donkere plek bewaren, zonder te openen.
Ingemaakte mandarijnen dus koel en donker bewaren, zo kun je de ingemaakte mandarijnen nog 8 tot 10 maanden bewaren, mits de weckpotten nog niet geopend zijn.
Is een weckpot wel geopend, kun je de mandarijnen nog een paar dagen in de koelkast bewaren.
[wp_ad_camp_1]