Vijgen op siroop
Vijgen op siroop kun je maken als je zelf een vijgenboom in de tuin hebt staan, en dat wordt met het veranderende klimaat een boom met mooie rijpe vruchten, maar je kunt vanzelfsprekend ook verse vijgen in de supermarkt of bij de groenteboer kopen.
Deze ingemaakte vijgen zijn een lekkernij, zeker als je een beetje uitgekeken raakt op gedoogde vijgen en vijgenjam.
Vooral kinderen zullen deze vijgen heerlijk vinden, vanwege de toch wel ietwat zoete vijgensmaak, maar menig volwassene zal ook geen nee kunnen zeggen.
[wp_ad_camp_1]
Vijgen op siroop
In dit recept maken we de vijgen op siroop met suiker, en voegen voor de frisheid citroensap toe. Eventueel kun je de rum weglaten, want dat kun je bij kinderen natuurlijk niet gebruiken.
Ingrediënten
1 Kilo Verse en rijpe Vijgen
600 Gram Kristalsuiker
1 Liter Water
Sap van 1 citroen
1 Vanillestoje
Bruine Rum
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten
Bereiding
- De vijgen wassen en de stelen verwijderen.
- In een grote pan het water gieten, en suiker, citroensap, en het vanillestokje toevoegen. Dit vanillestokje kun je eventueel doormidden snijden.
- Aan de kook brengen en al roerende de suiker laten oplossen.
- De vijgen toevoegen en 10 minuten op een zacht vuur laten koken.
- De vijgen met een schuimspaan uit het water halen, maar de siroop 10 minuten op een hoog vuur laten koken.
- Dan de vijgen weer toevoegen en nog 5 minuten laten meekoken. Nu niet meer roeren.
- Weer de vijgen er met een schuimspaan uithalen, en de siroop nog 30 minuten op een hoog vuur laten koken.
- In de tussentijd kun je de vijgen in de weckpotten.
- De siroop tot aan de rand op de vijgen gieten, en er een eetlepel rum bijdoen.
- De weckpotten goed afsluiten en 20 dagen wegzetten op een koele en donkere plek.
- Na 20 dagen kun je genieten van deze lekkernij.
De vijgen op siroop kunnen 6 tot 8 maanden bewaard worden.
[wp_ad_camp_1]