Groene olijven inmaken
Groene olijven inmaken is waarschijnlijk toch wat moeilijker dan je misschien denkt. Of liever gezegd niet echt moeilijk, maar wel tijdrovend.
Het inmaken van olijven duur namelijk 7 tot 12 dagen, je moet de olijven namelijk eerst een tijdje in zout water laten trekken.
Doordat je de olijven in zout water laat trekken, krijgen de olijven een minder bittere smaak.
[wp_ad_camp_1]
Groene olijven inmaken
Het inmaken van de olijven is voldoende voor 3 tot 4 inmaakglazen met een vermogen van 200 tot 250 milliliter.
- Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten
- 50 Gram Zout
- 500 Gram Groene olijven
- 500 Milliliter Water
- 2 Knoflookteentjes
- Gesteriliseerde en schoongemaakte potjes
- Als eerste moeten de olijven een tijdje in zout water trekken, hiervoor pakken we een grote kom met een vermogen van minimaal 2 tot 3 liter.
- Doe het zout, water, en de olijven in de kom.
- Doe er een stuk huishoudfolie of een deksel op.
- Laat dit nu gedurende 7 dagen trekken, op de 7de dag vervang je het zout water door nieuw zout water.
- Je kunt de olijven naar eigen keuze ook wat langer laten trekken, als je wilt weten of de olijven goed zijn, dan kun je er gerust eentje proeven.
- Is de olijf nog te bitter, dan laat de olijven nog een tijdje in het water trekken.
- Zijn de olijven klaar, dan kun je ze nu in een inmaakglas inmaken.
- Kook hiervoor 500 milliliter water, voeg het zout toe en roer het zolang om totdat het zout compleet opgelost is.
- Maak de knoflookteentje schoon, snij deze in kleine stukjes en doe deze in de glazen.
- Voeg de olijven in de glazen en giet het zout water erover.
- Sluit de deksel, en zet de potjes op de kop totdat ze compleet afgekoeld zijn.
Houdbaarheid ingemaakte groene olijven
De ingemaakt olijven zijn op een koude en donkere plek minimaal 1 jaar houdbaar.
Is het potje met de olijven geopend, dan kun je deze maximaal 3 maanden in de koelkast bewaren.
Let wel op, hoe langer je de potjes gesloten laat staan, hoe minder bitter de olijven aan het eind zijn.
[wp_ad_camp_1]