Haring inmaken

Haring inmaken

Haring inmaken doen niet al te veel mensen, waarbij het toch echt wel erg smakelijk zijn kan. Dit is natuurlijk alleen het geval als je de vis op de juiste manier inmaakt.

Veel mensen kopen echter wel een potje ingemaakte haringen in de supermarkt. Dat is lekker, maar als je het een keer succesvol zelf hebt ingemaakt, zul je bemerken dat dit nog lekkerder is.

Haring is een vissoort die de laatste tijd weer populairder is geworden. Dit betekend dus dat de vis ook steeds meer verwerkt wordt, dus bijvoorbeeld ingemaakt of in gerechten verwerkt wordt.

Haring is meestal alleen in het seizoen van mei tot eind juni vers verkrijgbaar. Natuurlijk kun je de vis wel het hele jaar kopen, maar als je deze buiten het seizoen kopt, dan is de vis al een tijd ingevroren geweest.

Als je deze dus buiten het seizoen koopt, dan moet je de vis gelijk verwerken en je kunt deze geen tweede keer invriezen.

In dit recept maken we de haring met veel kruiden en groenten in het zuur in. Deze variant van de vis kun je lekker op brood doen, in een salade verwerken, of als bijgerecht eten.

[wp_ad_camp_1]

Haring Inmaken

Dit recept is perfect als je de haring in het zuur wilt inmaken, het recept is voldoende voor 2 tot 3 weck- of jampotjes.

Ingrediënten

1 Rode uien
1 Wortel
Prei
600 Milliliter Water
200 Milliliter Azijn
400 Gram Suiker
1 Laurierblad
10 Peperkorrels
400 Gram Haringfilets
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten of weckpotten

Bereiding

  1. Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne ringen.
  2. Was de wortel onder koud water uit de kraan, schil deze met een dunschiller en snij de wortel in dunne reepjes.
  3. Maak de prei schoon en snij ook deze in dunne ringen.
  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur, voeg de azijn, suiker, laurierblad, en de peperkorrels toe. Breng dit gedurende een paar minuten aan de kook.
  5. Laat het mengsel op kamertemperatuur afkoelen.
  6. Maak de haringfilet schoon en snij deze in stukken.
  7. Voeg nu de stukken haringfilet, de groenten, en het azijnmengsel in de weck- of jampotjes.
  8. Vul de potjes tot aan net iets onder de rand. Goed afsluiten met de deksel.
  9. Laat de ingemaakte haring voor minimaal 2 dagen in de koelkast rusten.
Lees ook  Broccoli inmaken

De ingemaakte haring is in de koelkast maximaal 3 tot 4 weken houdbaar.

[wp_ad_camp_1]