Wortelen inmaken

Wortelen inmaken doen we in dit recept met suiker, dit is dus een soort van zoete wortel. Overigens is de wortel van nature toch al ietwat zoet.
Op deze manier kun je ook nog veel verschillende andere soorten groenten of zelfs fruit inmaken.
Deze wortelen zijn vooral geschikt voor kinderen die groenten nog niet zo lekker vinden, hiermee heb je dus minder last van kinderen die geen groenten willen eten.
Maar deze ingemaakte wortelen worden ook gewaardeerd door veel volwassenen. Je kunt de wortelen bij bijna elk gerecht eten.
Deze groente passen vooral bij bij gerechten zoals viscurry of andere lekkere gerecht uit de Aziatische keuken.
Maar, je kunt de wortelen het beste naar eigen keuze bij een van je favoriete gerechten eten. Eigenlijk zijn deze worteltjes overal lekker bij.
[wp_ad_camp_1]
Wortel Inmaken
Met deze instructies kun je een hoeveelheid van wortels naar eigen keuze inmaken.
In het onderstaande recept maken we een kilo zomerwortelen in, maar de hoeveelheid kun je makkelijk aanpassen.
Ingrediënten
1 Kilogram Wortelen
2 Uien
100 Gram Suiker
Water
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten of weckpotten
Bereiding
- Was de wortelen onder koud water af, met en dunschiller schillen.
- Snij nu de wortel in pakjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter.
- Maak de uien schoon en snij deze in blokjes
- Doe een liter water in en pan en breng dit aan de kook, voeg de wortelen toe.
- Laat deze voor ongeveer 2 tot 4 minuten koken.
- Vervolgens de wortelen nu onder koud water afspoelen, zodat het kookproces onmiddelijk stopt.
- Als volgende schil je de ui, snij deze in fijne kleine blokjes.
- Voeg een klein beetje olie in een pan, en bak de uien zo lang aan tot dat deze een goudbruine kleur krijgen.
- Doe opnieuw een liter water in een pan, verwarm dit op een laag vuur, en voeg per liter water die je verwarmt 100 gram suiker toe.
- Verwarm het water totdat de suiker helemaal is opgelost.
- Meng de gebakken uien en de wortelen, en doe dit in ee weckpot.
- Nu kun je het suikerwater in de weckpotten doen, sluit de potten goed af met de deksel.
Ingemaakte groenten zijn in de meesten gevallen 1 jaar of zelfs langer houdbaar.
Je kunt de ingemaakte wortelen het beste op een koele en donkere plek bewaren, bij voorkeur in een kas of in de kelder.
[wp_ad_camp_1]