Site Overlay
Ananas inmaken

Ananas inmaken

Ananas inmaken, de zoete tropische vrucht die heerlijk van smaak is, is bij uitstek geschikt om in te maken. Deze vrucht kan natuurlijk ook gewoon worden ingevroren, maar de smaak is veel minder goed in vergelijking met de ingemaakte versie.

En er zit minder suiker in dan in een blik ananas dat je in iedere supermarkt kun kopen. Maar vergelijkbaar is dit inmaken wel, alleen vinden de meeste mensen de zelf ingemaakte ananas lekkerder.

Want eigenlijk heeft een verse ananas, die al boordevol natuurlijke vruchtsuikers zit, geen toegevoegde suiker nodig.

Sterker nog, als de ananas die je gekocht hebt echt rijp is, dan kun je bij het inmaken eventueel de suiker helemaal weglaten. De ingemaakte ananas is dan nog lekkerder, want er gaat natuurlijk niets boven rijpe ananas.

Ananas inmaken

Ananas inmaken doe je bij voorkeur met één of meerdere rijpe vruchten. Dat wil niet zeggen dat je nog een niet geheel rijpe ananas niet kunt inmaken, alleen moet je daarbij wel suiker gebruiken.

Het recept gaat uit van 1 ananas en 1 weckpot van 500 milliliter inhoud, maar je kunt dit recept natuurlijk gewoon gebruiken als je meerdere vruchten wilt inmaken, of natuurlijk in kleinere weckpotten wilt uitmaken.

Een weckpot van 500 milliliter is ongeveer de hoeveelheid van 1 ananas.

Ingrediënten

1 Ananas
500 Milliliter Water
150 Gram suiker, bij een rijpe ananas kun je dit eventueel weglaten
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten

Bereiding

  1. De ananas schillen, en de harde kern verwijderen. Dit kun je doen met een mes, waarna je de ananas in plakken kunt snijden en vervolgens de kern eruit te halen. Makkelijker gaat het echter met aan ananassnijder. Daarmee kun je en de vrucht schillen, en de harde kern verwijderen. Bij sommige wordt het vruchtvlees ook meteen in schijven gesneden.
  2. De schoongemaakte ananas vervolgens in stukjes snijden.
  3. Doe de stukjes in de schoongemaakte weckpot of weckpotten, en druk het fruit ietwat aan. Zo kan er zoveel mogelijk in een weckpot.
  4. In een pan het water met de suiker aan de kook brengen. Roeren totdat de suiker helemaal opgelost is. Als je geen suiker gebruikt brengen je alleen het water aan de kook.
  5. Het warme mengsel over de stukjes ananas gieten.
  6. De weckpotten sluiten en gedurende 30 minuten bij 90 graden verhitten in een inmaakketel of grote pan.

Ingemaakte ananas kun je ongeveer 8 maanden tot 12 maanden bewaren. De weckpotten kun je het beste wel donker bewaren.

Een open gemaakte weckpot kun je nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

Deel ons op social media