Watermeloen inmaken
Watermeloen inmaken lijkt op het eerste moment best wel raar, maar het is ook best wel lekker.
De ingemaakte watermeloen kun je bijvoorbeeld bij de barbecue, als tussendoortje, of zelfs als dessert eten.
Natuurlijk is het ook handig om de watermeloen in te maken voor in de winter. In de winter heb je namelijk veel minder kans om een watermeloen in de winkel te kopen.
Het is dus toch wel iets wat je een keer moet uitproberen, vooral als je echt van watermeloen houdt.
[wp_ad_camp_1]
Watermeloen Inmaken
Voor het inmaken van de watermeloen heb je niet al te veel nodig, let er wel op dat je gesteriliseerde en schoongemaakte weck- of inmaakpotjes hebt.
Dit recept is voldoende voor 2 tot 4 inmaakpotjes met een volume van ruim 500 milliliter.
Ingrediënten
1 Watermeloen
175 Gram Suiker
500 Milliliter Water
Bereiding
- Snij als eerste de watermeloen doormidden, verwijder de pitjes en de schil.
- Snij de meloen in middelgrote stukjes van 2 centimeter.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur, doe het water en het suiker in de pan.
- Laat het water met suiker mengsel gedurende 10 tot 15 minuten koken totdat de suiker compleet opgelost is.
- Doe de stukjes meloen in de potjes, vul de potjes tot aan de rand, maar laat wel wat plek over.
- Giet het mengsel uit suiker en water over de meloen heen totdat de potjes vol zijn.
- Sluit de inmaakpotjes en zet ze gedurende 10 minuten op de kop, hierdoor krijg je een vacuüm in het potje.
Houdbaarheid ingemaakte watermeloen
De ingemaakte watermolen kun je het beste in de koelkast bewaren, hier is de watermeloen ruim 3 tot 4 weken houdbaar.
Hiervoor moet het potje natuurlijk nog wel goed afgesloten zijn.
Is het potje al geopend, dan kun je deze ruim 1 tot 2 weken in de koelkast bewaren.
[wp_ad_camp_1]