Mango inmaken

Mango inmaken

Mango inmaken is niet veel moeilijker dan andere fruit en groentesoorten inmaken. Heerlijk fruit wat het hele jaar door smaakt.

De mango kun je namelijk heel makkelijk met slechts enkele ingrediënten inmaken. Hier moet je natuurlijk wel erop letten dat je een rijpe mango gebruikt.

Is de mango namelijk nog niet rijp, dan heb je een minder zoete en lekkere smaak, en de mango kan natuurlijk niet meer rijpen als je deze inmaakt.

[wp_ad_camp_1]

Mango Inmaken

Dit recept is voldoende voor 1 glas ingemaakte mango.

Ingrediënten

3 Mango's
1 Eetlepel Witte wijnazijn
50 Gram Bruine suiker
1 Theelepel Gemberpoeder (djahe)
1 Theelepel Paprikapoeder
1 Rode peper
25 Milliliter Limoensap
Halve Theelepel Zout
Gesteriliseerde en schoongemaakte jampotten

Bereiding

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Was de rode peper onder koud water uit de kraan af, snij deze doormidden en verwijder de zaadlijst.
  3. Snij de rode peper in erg fijne stukjes.
  4. Doe alle ingrediënten, dus de mango, rode peper, wijnazijn, suiker, gemberpoeder, paprikapoeder, limoensap, en het zout in een pan en breng het aan de kook.
  5. Roer het mengsel regelmatig om en laat het gedurende 45 minuten goed koken.
  6. Voeg het mengsel uit de mango en natuurlijk de andere ingrediënten in de gesteriliseerde en schoongemaakte jampotten, draai deze dicht en zet deze op de kop.
  7. Laat de potjes goed afkoelen.

Houdbaarheid ingemaakte mango

De ingemaakte mango kun je het beste op een koele en donkere plek bewaren, dus bijvoorbeeld in de koelkast of in een voorraadkast. De ingemaakte mango is ruim 3 maanden houdbaar.

Lees ook  Ingelegde cantharellen

Is de pot met de ingemaakte mango al geopend, dan moet je deze in de koelkast bewaren. De geopende pot is ruim 5 dagen houdbaar.

[wp_ad_camp_1]