Kiwi drogen
Kiwi drogen doe je bij voorkeur in een voedseldroger, en als je dat niet hebt in de oven. Andere droogmethoden zijn niet aan te bevelen, en dat komt omdat dit fruit best wel nat of vochtig is.
Tenminste als je rijpe kiwi's gebruikt, en dat wil je natuurlijk, want daar zit de meeste smaak in. Als je kiwi wilt drogen die nog niet echt rijp is, dan proef je niet de echte kiwismaak.
Let wel, de kiwi's moeten niet te rijp zijn. Dan zijn de vruchten te zacht en is het vruchtvlees te slap om goed te kunnen drogen. Daar is de enige oplossing snel opeten, of er eventueel ijs van maken.
[wp_ad_camp_1]
Kiwi drogen in de voedseldroger
Kiwi drogen in de voedseldroger vinden we zelf de makkelijkste methode, omdat het resultaat het beste wordt. Bovendien hoeft de deur niet op een kier te blijven staan zoals bij de oven.
Een goede voedseldroger droogt egaal, en meestal vrij snel. En dat is vooral bij vrij vochtig of nat fruit, zoals kiwi, erg prettig.
De kiwi's moeten wel eerst geschild worden, en natuurlijk zo dun mogelijk. Helaas is een dunschiller niet altijd mogelijk omdat het fruit vaak toch wel wat zacht is, maar schillen met een scherp mesje kan natuurlijk ook.
Vervolgens moet de kiwi nog in plakken gesneden worden van ongeveer een centimeter, of iets minder want 8 millimeter is eigenlijk de meest ideale dikte.
De droogtijd in de voedseldroger is ongeveer 9 tot 10 uur.
De voedseldroger moet ingesteld worden op een temperatuur van 57 graden.
Ingrediënten
1 Kilo Kiwi's
Bereiding
- De kiwi's schillen en in plakken snijden van 8 millimeter tot een centimeter.
- Dep de plakken aan beide kanten droog met keukenpapier.
- Leg de plakken kiwi op de roosters van de voedseldroger, en stel de temperatuur in op 57 graden.
- Om de 2 uur de plakken omdraaien, dit zorgt ervoor dat de plakken egaler droger.
- Na het drogen de kiwi laten afkoelen, voordat je de plakken in voorraadbussen doet.
[wp_ad_camp_2]
Kiwi voldoende gedroogd?
Als de kiwi's gedroogd zijn doe je een paar plakken in je hand. Maak er een vuist van en maak de vuist weer los.
Als de plakken kiwi nu vast blijven zitten aan elkaar zijn ze nog niet droog genoeg.
Gedroogde kiwi bewaren
Gedroogde kiwi kun je het beste bij kamertemperatuur in afgesloten voorraadbussen of plastic bakken bewaren.
Verder moet de kiwi droog en donker bewaard worden, zodat smaak en de textuur goed kunnen blijven. Bij veel licht kunnen de plakken kiwi gelig worden.
Droog de kiwi in de oven
In de oven kunnen de plakken kiwi natuurlijk ook gedroogd worden, de deur moet dan wel op een kier open blijven staan.
Ingrediënten
1 Kilo Kiwi
Bereiding
- Oven voor verwarmen op 80 graden.
- De kiwi's schillen en in plakken snijden van 8 tot 10 millimeters.
- Bakpapier op een bakplaat leggen, de kiwi eventueel nog droog deppen met keukenpapier, en op het bakpapier leggen.
- De bakplaat in de oven schuiven, en de deur op een kier laten staan.
De droogtijd bedraagt ongeveer 3 uur.
[wp_ad_camp_1]