Tomaten inmaken in olie
Tomaten inmaken in olie is de meest populaire manier om tomaten in te maken. En als we eerlijk zijn ook meteen de lekkerste.
De smaak doet een beetje denken aan de gedroogde tomaten op olie, alleen zijn de tomaten een stuk minder taai, wat vaak bij gedroogde tomaten wel het geval is.
En deze vorm van inmaken is een goed alternatief op de vele potten pastasaus die soms worden ingemaakt.
Deze tomaten zijn overigens erg lekker bij stokbrood, of bijvoorbeeld bij tapas.
[wp_ad_camp_1]
Tomaten inmaken in olie
In dit recept maken we eerst de tomaten in olijfolie in, maar je kunt vanzelfsprekend ook een andere soort olie gebruiken.
Ingrediënten
Tomaten
Olijfolie
Fijn gesneden blaadjes salie
Citroenrasp en citroensap van een verse citroen
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten
Bereiding
- Oven voor verwarmen op 100 graden.
- Was de tomaten en dep deze droog.
- Snij de tomaten in plakjes of partjes.
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg hier de tomaten op.
- Strooi de salie over de tomaten en sprenkel er wat olijfolie over.
- Schuif de bakplaat in de oven en droog de tomaten in ongeveer 2 uur. Laat de deur op een kier staan.
- Laat de tomaten afkoelen, en meng de tomaten met citroensap en citroenrasp.
- Schep de tomaten in de weckpotten en giet er olijfolie bij tot aan de rand.
- Deksel erop draaien en de weckpotten in de koelkast bewaren.
De ingemaakte tomaten op olie kunnen in de koelkast 7 tot 10 dagen bewaard worden.
[wp_ad_camp_1]