Zuurkool wecken
Zuurkool wecken kun je doen met zelf gemaakte zuurkool, maar natuurlijk ook met zuurkool die je bijvoorbeeld uit het vat bij de groenteboer hebt gekocht.
Sterker nog, het inmaken van zuurkool is eigenlijk beter, want zuurkool die lang in een vat blijft zitten kan soms wat meer bitter van smaak worden.
Als je zelf zuurkool hebt gemaakt, moet je er wel voorzorgen dat de zuurkool haar smaak volledig heeft ontwikkeld . Voor de veiligheid gaan wij er vanuit dat dit 6 weken nadat de zuurkool is gemaakt.
Dus moet de zuurkool 6 weken in het vat blijven, daarna kan het ingemaakt worden.
[wp_ad_camp_1]
Zuurkool wecken
Door het wecken kan de zuurkool eigenlijk langer bewaard worden, zonder dat de smaak bitterder wordt.
Ingrediënten
Zuurkool, de hoeveelheid naar keuze
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten
Bereiding
De weckpotten vullen met de zuurkool en het zuurkoolnat of vocht erover gieten.
De weckpotten vervolgens afsluiten met ring en klem, en bij 100 graden in de inmaakketel plaatsen, gedurende 120 minuten.
Ingemaakte zuurkool moet ook donker bewaard worden, als het te licht bewaard wordt kan de smaak sterk minder worden.
Als de weckpotten gesloten zijn, dus niet geopend, kan de zuurkool op deze manier gedurende 8 tot 12 maanden bewaard worden. Het kan dan gewoon bij kamertemperatuur bewaard worden.
Is een weckpot geopend, bewaar de zuurkool dan gedurende maximaal 2 dagen in de koelkast, met de deksel op de pot.
[wp_ad_camp_1]