Bloemkool wecken

Bloemkool wecken

Bloemkool wecken kan altijd handig zijn, het is namelijk heel fijn dat je dan altijd iets op voorraad hebt.

Het wecken was vroeger een methode, om zonder vriezer eten langer houdbaar te maken. De laatste jaren wordt het wecken steeds populairder, ook onder jonge mensen.

Handig bij bloemkool is, dat als je restjes van bijvoorbeeld de stronk hebt deze gewoon mee kunt wecken en dus niet hoeft weg te gooien.

Als je dus een verse bloemkool koopt, dan kun je eigenlijk alles, dus de roosjes en de stronk wecken.

De stronk kan bijvoorbeeld voor groentesoep of zelf bloemkoolsoep gebruikt worden. Dus in dat geval de harde gedeelten van de stronk wel appart wecken, want deze kun je alleen voor de soep gebruiken.

In dit artikel hebben we een makkelijk recept waarmee je thuis de bloemkool kunt wecken.

[wp_ad_camp_1]

Bloemkool wecken

Het recept voor het wecken van bloemkool is voldoende voor 1 weckglas a 750 milliliter. Wil je meer inmaken, moet je de hoeveelheden vermenigvuldigen met de hoeveelheid weckpotten.

Ingrediënten

1 (kleine) Bloemkool
Water
Zout
1 Eetlepel Azijn
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten

Bereiding

  1. Snij de roosjes van de kool, en was de bloemkool goed onder koud water uit de kraan af.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur, doe water en twee eetlepels zout in de pan.
  3. Als het zout compleet is opgelost, kun je de bloemkoolroosjes toevoegen.
  4. Kook de bloemkool gedurende 5 minuten en voeg ruim 1 eetlepel azijn toe.
  5. In de tussentijd kun je wat water in een pan of in de waterkoker aan de kook brengen.
  6. Doe de bloemkoolroosjes in een grote weckpot met een vermogen van 750 milliliter, voeg het kokende water erbij tot aan een halve centimeter onder de rand.
  7. Sluit de weckpot goed af, zet deze nu gedurende 90 minuten op 100 graden in een inmaakketel.
  8. Als je geen inmaakketel hebt, dan kun je deze ook in een grote pan met water inmaken.
Lees ook  Beste weckketel

Houdbaarheid

De op deze manier geweckte bloemkool kun je goed afgesloten, ongeveer een jaar bewaren. Is de weckpot geopend, kun je de bloemkool nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

[wp_ad_camp_1]