Rode kool wecken

Rode kool Wecken
21 december 2022
Geschreven door
Jay Cece

Rode kool wecken is echt iets wat best wel vaak gedaan wordt, misschien denk je het niet maar de rode kool wordt vooral in Nederland en in veel andere Europese landen geweckt.

Als je rode kool weckt, dan kun je er natuurlijk van uit gaan dat je deze best wel lang kunt bewaren.

De rode kool is ruim 3 maanden houdbaar, maar je moet deze natuurlijk wel op de juiste manier wecken, hiervoor gebruik je dus altijd gesteriliseerde weckpotten.

[wp_ad_camp_1]

Rode kool wecken

Het recept waarmee je de rode kool kunt wecken, is voldoende voor weckpotten met een volume van 500 milliliter.

Ingrediënten

1 Rode kool
6 Eetlepels Bruine basterdsuiker
100 Milliliter Rode wijnazijn
100 Milliliter Witte wijnazijn
100 Milliliter Rode wijn
6 Jeneverbessen
3 Kruidnagels
2 Laurierblaadjes
1 Kaneelstokje
1 Takje Tijm

Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten

Bereiding

  1. Zet als eerste alle ingrediënten die je nodig hebt klaar.
  2. Was de rode kool goed onder koud water uit de kraan af, snij deze doormidden en verwijder de bruine bladeren van de kool.
  3. Verwijder de stronk, deze wordt ook wel eens het hart genoemd.
  4. Snij de rode kool in dunne plakjes van ongeveer 2 mm dikte.
  5. Doe de rode kool en alle overige ingrediënten in een grote pan.
  6. Breng de kool op middelhoog vuur aan de kook, laat dit gedurende 75 minuten zachtjes verder koken.
  7. Voor de kruiden kun je het beste een thee-ei gebruiken, hierdoor krijg je de kruiden makkelijker uit de pan.
  8. Als je de kool nog langer laat koken krijg je een sterkere smaak van de kruiden.
  9. Haal het thee-ei, de laurierblaadjes, en het takje tijm uit de pan.
  10. Vul de weckpotten met de rode kool en zet deze in een inmaakketel of een grote pan.
  11. Kook de weckpotten gedurende 110 minuten op 100 graden.
  12. Als je de rode kool wilt bereiden, dan kun je deze voor het serveren nog een keer gedurende 15 minuten koken.
Lees ook  Radijsjes inmaken

[wp_ad_camp_1]