Ingelegde cantharellen
Ingelegde cantharellen zijn perfect voor in de herfst of voor koude winterdagen, de cantharel paddenstoelen hebben namelijk een echt warme en interessante smaak.
Ook kun je met de ingelegde cantharel paddenstoelen best wel veel gerechten bereiden, je kunt bijvoorbeeld soep of zelfs spaghetti met de cantharellen bereiden.
Cantharellen, ook al zijn ze ingelegd, zijn ook gezond. Ze bevatten veel vitamines en helpen de stofwisseling in het lichaam.
Wat ook nog goed aan deze paddenstoelen is, is dat deze er voor zorgen om je huid gezonder te houden. Natuurlijk zijn het wel een paar voordelen, maar de cantharellen worden meestal gewoon als lekkernij gegeten.
[wp_ad_camp_1]
Ingelegde cantharellen
Dit recept is voldoende voor een weck- of inmaakpot met een vermogen van ruim 250 tot 300 milliliter.
- Weckpotten
- 1 Kilogram Cantharel Paddenstoelen
- 7 Eetlepels Azijn
- 10 Eetlepels olie
- 4 Stuk Gedroogde kruidnagel knoppen
- 5 Stuk Laurierblad
- 2 Eetlepels Zout
- 4 Eetlepels Suiker
- 4 Knoflookteentjes
- 200 Milliliter Heet water
- Gesteriliseerde en schoongemaakte potjes
- Was de cantharellen, of andere paddenstoelen, nooit met water maar veeg ze vorzichtig met een zachte borstel of wat keukenpapier schoon. Was je ze met water zuigen ze zich helemaal vol met water, en verlies je veel smaak.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe Bak deze totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
- Verwarm dan een tweede pan, met water, zout en suiker, laat dit zolang koken totdat de suiker en zout opgelost is.
- Voeg de olie, azijn,kruidnagel, laurierblaadjes, en de peper toe, breng het mengsel nu nog een keer gedurende 10 minuten aan de kook.
- Voeg de cantharellen aan het glas toe, giet het mengsel uit olie, azijn,suiker, water,en de rest toe.
- Sluit het potje goed af en zet deze op de kop.
- De ingelegde cantharellen moet je nu gedurende ruim 24 uur laten staan voordat je ze kunt eten.
Houdbaarheid ingemaakte mango
De ingelegde paddenstoelen zijn nu ruim 6 maanden houdbaar, hiervoor moet je het potje natuurlijk wel op een donkere en koude plek bewaren.
Is het potje geopend, dan is deze 3 tot 5 dagen in de koelkast houdbaar.
[wp_ad_camp_1]