Gember inleggen

Gember inleggen

Gember inleggen is een goede, en vooral ook een lekkere methode om gember langer te bewaren.

Door het inleggen krijg je niet alleen een versterkte smaak, je hebt namelijk ook nog het voordeel dat de ingelegde gember veel langer houdbaar is dan de verse.

Als je dus gember over hebt, en deze er niet meer zo mooi uitziet, dan kun je deze het beste inleggen.

De ingelegde gember kun je voor gerechten zoals sushi, maar ook voor salades gebruiken.

[wp_ad_camp_1]

Gember Inleggen

Met dit recept kun je de gember zelf inleggen, je kunt overigens ook rode gember gebruiken om in te leggen.

Ingrediënten

350 Gram Verse gember
1½ Eetlepel zout
120 Mililiter Rijstazijn
250 Mililiter Water
1½ Eetlepel Kristalsuiker
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten of weckpotten

Bereiding

  1. Schil de gember, dit kun je met en mesje, kleine lepel, of een dunschiller doen.
  2. Als je gember geschild is, dan kun je beginnen deze in dunne plakjes, reepjes, of in blokjes te snijden.
  3. Ik persoonlijk snij de gember graag in dunne plakjes, hiervoor gebruik ik een dunschiller.
  4. Doe nu de gember in een schotel en voeg water en zout toe.
  5. Laat dit gedurende ongeveer 5 minuten intrekken.
  6. Verwarm een pan, hierin blancheren we de gember gedurende ongeveer 2 tot 3 minuten.
  7. Je kunt de gember nu op een stuk keukenpapier laten uitlekken.
  8. In de tussentijd verwarm je een tweede pan, voeg de rijstazijn, de suiker, en een klein beetje zout toe.
  9. Breng dit aan de kook en laat het mengsel zo lang koken tot dat de suiker is opgelost.
  10. Je kunt de gember nu in je weckpotjes of jampotjes doen.
  11. Giet nu het mengsel uit suiker, azijn en zout bij de gember die in je potje zit, tot aan de rand.
  12. Goed afsluiten met de deksel.
  13. Laat alles nu goed afkoelen, de ingelegde gember kun je nu het beste in de koelkast bewaren.
Lees ook  Chilisaus inmaken

[wp_ad_camp_1]