Artisjokharten inmaken

Artisjokharten inmaken
9 september 2021
Geschreven door
Jay Cece

Artisjokharten inmaken is een lekkernij maken van een groente die op zich al een lekkernij is, en een goede methode om artisjok langer houdbaar te maken.

In dit recept maken we de artisjokharten in op olijfolie, en zijn heerlijk als aperitief.

Maar je kunt deze artisjokharten ook goed gebruiken op de zelf gemaakte pizza, of natuurlijk in andere gerechten.

[wp_ad_camp_1]

Artisjokharten inmaken

Voor het inmaken gebruiken we alleen de artisjokharten, het zachtste en lekekrste gedeelte van de artisjokken.

Ingrediënten

3 Artisjokken
3 Citroenen
1 Eetlepel Zeezout
3 Teentjes Knoflook
1 Liter Olijfolie
5 Takjes tijm
Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten of weckpotten

Bereiding

  1. Pers 2 citroenen uit, en doe het sap met 1 liter ijswater in een grote kom.
  2. De artisjokken halveren en de buitenste harde bladeren verwijderen, en ook het hooi verwijderen.
  3. Leg de artisjokken in het ijswater met citroen. Zo voorkom je dat de groente gaat verkleuren.
  4. Uit de kom halen en in een pan leggen. Giet de olie erover en voeg het zeezout toe.
  5. Op een laag vuur verwarmen, maar nooit laten koken.
  6. Knoflook schoonmaken en in dunne plakjes doen, en snij ook de overgebleven citroen in dunne plakjes.
  7. Voeg de schijfjes knoflook, de schijfjes citroen, en de takjes tijm aan de artisjokken toe.
  8. Hou dit 30 minuten tegen de kook aan, dan de pan van het vuur nemen, en de deksel erop doen.
  9. Doe de artisjokharten in weckpotten of jampotten, en doe de knoflook, de citroen, en de takjes tijm erbij.
  10. Giet vervolgens de olie erover, en sluit de potten met de deksel af.
  11. Ondersteboven laten afkoelen.
Lees ook  Zuurkool wecken

De ingemaakte artisjok zijn ongeveer 2 tot 4 maanden houdbaar in de koelkast, mits de deksel nog niet geopend is.

Is de pot wel geopend blijft het nog 7 tot 10 dagen goed.

[wp_ad_camp_1]