Courgette inmaken

Courgette inmaken

Courgette inmaken is toch vooral in deze tijden best wel handig, de ingemaakte courgette is namelijk langer houdbaar dan een verse courgette, en minstens net zo lang houdbaar als ingevroren courgette. Heb je geen vriezer is inmaken dus een goede bewaarmethode.

De ingemaakte courgette is geschikt om op een plakje brood of om als groenten bij een gerecht te eten.

Natuurlijk heeft de ingemaakte courgette wel een iets andere smaak dan de verse courgette, maar het is toch echt iets wat je een keer moet proberen.

[wp_ad_camp_1]

Courgette inmaken

Het recept voor de ingemaakte courgette is voldoende voor 2 weckpotten met een volume van 1 liter per pot.

Ingrediënten

2 Kilo Courgettes
4 Grote Uien
6 Eetlepels Zout
500 Milliliter Natuurazijn
450 Gram Suiker
3 Theelepels Mosterdzaad
2 Theelepels Kurkuma
1 Theelepel Dillezaad
2 Laurierblaadjes
6 Jeneverbessen
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpotten

Bereiding

  1. Was de courgettes onder koud water uit de kraan goed af, snij deze in de lengte doormidden.
  2. Verwijder de zaadlijsten, dit kun je het beste met een lepel doen.
  3. Snij de courgettes in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  4. Doe de courgettes in een grote kom.
  5. Maak de uien schoon, snij ook deze in ringen en voeg ze bij de courgettes.
  6. Strooi 6 eetlepels zout over de courgettes en de ui.
  7. Meng alles goed door elkaar en laat het gedurende ruim 3 uur trekken.
  8. Schep het mengsel om het uur een keer met een grote lepel om.
  9. Voeg de courgettes en de ui in een groot vergiet, spoel de groenten nu goed onder koud stromend water af.
  10. Laat de groenten goed uitlekken.
  11. Breng een grote pan met azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma, en dillezaad aan de kook.
  12. Laat dit zo lang koken totdat de suiker compleet is opgelost.
  13. Voeg de groenten toe en laat het mengsel nog een keer gedurende 2 minuten zachtjes verder koken.
  14. Doe in elke weckpot 1 laurierblaadje en 3 jeneverbessen.
  15. Schep de groenten in de poten, giet het kokende azijnmengsel erover en sluit de potten goed af.
  16. Zet de poten op de kop en laat de weckpotten goed afkoelen.
Lees ook  Wortelen inmaken

Houdbaarheid ingemaakte courgette

De zelf ingemaakte courgette is, als de weckpotten nog goed gesloten zijn, maximaal 1 jaar houdbaar.

Zijn de poten geopend, dan kun je deze maximaal 3 weken in de koelkast bewaren.

[wp_ad_camp_1]