Jalapeño’s inmaken

Jalapeño’s inmaken

Jalapeño’s inmaken is natuurlijk iets wat je niet iedere dag doet, maar het inmaken van de pepers is natuurlijk iets wat je toch een keer moet proberen als je van jalapeño’s houdt.

De naam jalapeño komt van de Mexicaanse stad Xalapa.

Wat ook nog wel eens leuk om te weten is, dat de jalapeño’s op de scovilleschaal tussen de 1000 en de 50000 scoort, het is dus een best wel scherpe en pittige pepersoort.

Er bestaan wereldwijd ongeveer 180 verschillende soorten jalapeño’s, maar er worden nog maar 120 soorten actief in Mexico en in Amerika gekweekt.

Eén van de soorten die nog gekweekt wordt, kan tot ruim 15 cm lang en 5 cm breed worden, en dit is natuurlijk best wel groot voor een jalapeño.

Nadat je nu weet waar de jalapeño’s vandaan kommen, spreken we nu dus over het .

Inmaken is namelijk één van de beste methoden om de pepers langer houdbaar te maken, en het is natuurlijk ook lekker om de ingemaakte pepers tussendoor of zelfs op brood te eten.

Hier hebben wij dus het recept voor deze ingemaakte pepers.

[wp_ad_camp_1]

jalapeño’s inmaken

Het recept is voldoende voor 4 personen, dus voor ongeveer 1 weckpotje.

Ingrediënten

12 verse Jalapeño’s
3 Knoflookteentjes
5 Laurierblaadjes
150 Milliliter Azijn
150 Milliliter Water
30 Gram Suiker
Zout en peper

Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten, of weckpotten

  1. Bereiding
  2. Om de jalapeño’s in te maken, moet je als eerste de pepers onder koud water uit de kraan schoon maken.
  3. Snij de bovenkant eraf, dus het steeltje, snij ze open en verwijder nu ook de zaadlijsten en de zaadjes.
  4. Als je de jalapeño’s wat pittiger wilt houden, dan hoef je de zaadlijst natuurlijk niet te verwijderen.
  5. Snij nu de pepers in dunne ringetjes.
  6. Maak de knoflookteentjes schoon en snij deze in stukken.
  7. Verwarm een pan en voeg de azijn, water, zout, en suiker toe. Laat dit zo lang koken tot dat het suiker compleet opgelost is.
  8. Voeg de jalapeño’s, de knoflook, de laurierblaadjes, en de peper aan een weckpotje toe.
  9. Giet het mengsel uit azijn, water, suiker, en zout in het weckpotje. Doe de deksel er op.
  10. Laat alles goed afkoelen en zet het potje vervolgens in de koelkast.
Lees ook  Mango inmaken

Houdbaarheid ingemaakte jalapeño’s

Als je het potje met de ingemaakte jalapeño’s geopend hebt, dan kun je deze nog maximaal 3 tot 4 weken in de koelkast houdbaar.

Is het potje nog gesloten, dan kun je deze gerust een jaar bewaren.

[wp_ad_camp_1]