Radijsjes inmaken
Radijsjes inmaken is in Nederland nog niet al te bekend, maar het is toch een keer handig om te weten hoe je deze snel en makkelijk kunt inmaken. Want, dit is misschien wel één van de lekkerste inmaakrecepten, en we kunnen alleen maar aanbevelen om dit een keertje te doen.
Wist je dat het inmaken van radijsjes oorspronkelijk uit Korea komt? In Korea worden de ingemaakte radijsjes ook wel eens chikin-mu genoemd.
Het chikin-mun zijn ingemaakte radijsjes welke graag en veel geserveerd worden met Koreaanse gebakken kip.
Als je dus van Koreaans eten houdt, dan moet je het inmaken van radijsjes echt een keer uitproberen.
Maar ook als je gewoon de radijsjes wat langer wilt bewaren, of als je gewoon van radijsjes houdt, dan is het inmaken van de radijsjes een goede optie.
[wp_ad_camp_1]
Radijsjes inmaken
Dit recept is voldoende voor een weckpot met een vermogen van 250 milliliter.
Ingrediënten
10 Radijsjes
180 Milliliter Azijn
50 Mililiter Witte wijnazijn
200 Gram Suiker
Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpot
Bereiding
- Was als eerste de radijsjes goed onder koud water uit de kraan af, snij de radijs in dunne plakjes.
- Neem de gesteriliseerde weckpot, doe hier de plakjes in.
- Druk de plakjes goed aan, hierdoor kun je meestal toch wat meer in de weckpot krijgen.
- Breng een pan met de azijn en de suiker erin aan de kook.
- Is de suiker volledig opgelost, dan kun je het mengsel over de radijsjes gieten.
- Sluit de weckpot goed af met een inmaakring en inmaakklemmen.
- Zet de weckpot nu op een donkere en koele plek, dus bijvoorbeeld de voorraadkast.
- Na een dag kun je de radijsjes al voor verschillende gerechten zoals salade of andere lekkernijen gebruiken.
- Spoel de radijsjes wel goed af voor dat je deze gebruikt.
Houdbaarheid ingemaakte radijsjes
Als de radijsjes ingemaakt zijn, en de pot dus ook goed dicht zit, dan kun je van een houdbaarheid van zes maanden tot een jaar rekenen.
Let er op dat je deze wel op een donkere en koele plek bewaart.
[wp_ad_camp_1]