Site Overlay
Kokosbrood maken

Kokosbrood maken

Kokosbrood maken, en dan bedoelen we de versie voor op brood dus niet de cake, is helemaal niet zo moeilijk als je denk, en als je dit zelf bereid, is het ook wat gezonder dan als je het in de winkel koopt.

Wist je al dat kokosbrood, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, en zelf vegetarisch is?

Kokosbrood is dus perfect als je niet goed tegen gluten of lactose kunt, maar ook voor een dieet is het een best goed caloriearm alternatieve.

Wij hebben hier dus vandaag alle informatie die je over het bewaren, invriezen, en het bereiden van het kokosbrood moet weten.

Kokosbrood maken

Het recept voor het kokosbrood is voldoende voor 10 porties.

Ingrediënten

100 Milliliter Kokosolie
50 Gram Kokosrasp
3 Eetlepels Chiazaad
50 – 100 Milliliter Water
1 Theelepels Vanille
1-5 Eetlepels Rijststroop
Optioneel: Snufje zout

Bereiding

Meng als eerste het chiazaad met wat water, laat dit zolang trekken totdat je een soort van gel hebt.
Smelt het kokosolie, dit kun je het beste in de magnetron doen.
Meng de kokosolie, kokosrasp,vanille, rijststroop, en het chia-gel samen.
Roer het mengsel net zolang om, totdat je een soort deeg hebt.
Verdeel het deeg gelijkmatig over een stuk bakpapier uit, druk dit met je handen nog wat plat.
Laat het kokosbrood gedurende 1 tot 1 1/2 uur opstijven, snij deze nu nog in rechthoekige plakken.

Kokosbrood Bewaren

Bij het bewaren van het kokosbrood moet je op niet al te veel dingen letten.

Als je het kokosbrood in de koelkast wilt bewaren, dan kun je van een houdbaarheid van maximaal 7 tot 10 dagen uitgaan.

Is het kokosbrood nog niet geopend, dan kun je deze altijd tot aan het TGT datum bewaren.

Let er wel op dat deze hiervoor goed luchtdicht verpakt moet zijn.

Kokosbrood Invriezen

Het is mogelijk om het kokosbrood in te vriezen.

Kokosbrood heeft uit zichzelf namelijk al een best lange houdbaarheid.

Maar als je het kokosbrood toch wilt invriezen, dan moet je deze in een diepvrieszak of diepvriesbak bewaren.

Kokosbrood is in de vriezer 3 tot 4 maanden houdbaar.

Deel ons op social media