Site Overlay
Wat is de beste voedseldroger van 2022?

Wat is de beste voedseldroger?

Wat is de beste voedseldroger? Dit is natuurlijk één van de vragen die zich waarschijnlijk niet al te veel mensen zullen stellen, want het drogen van voedsel in een droogapparaat is noch niet zo bekend als je denkt.

Een voedseldroger wordt gebruikt om voedsel te drogen. In dit apparaat kun je dus bijvoorbeeld lekkere dingen zoals gekonfijt fruit, maar ook gedroogd groenten, gedroogd fruit, en andere levensmiddelen drogen.

Daardoor dat vooral het gekonfijt fruit erg duur is, wordt het steeds meer een trend de levensmiddelen te konfijten of te drogen.

In Nederland blijft de trend toch nog wel een klein beetje achter, waarbij de Nederlandse bevolking steeds meer op zoek is naar gezonder eten.

Het drogen van voedsel wordt door experts zelfs als één van de gezondste manieren om voedsel te bewaren gezien.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat gedroogd of gekonfijte levensmiddelen duidelijk langer houdbaar zijn dan verse levensmiddelen.

Je weet dus al een gedeelte wat je over de voedseldroger moet weten, het is dus nog niet al te populair in Nederland, maar het is wel erg gezond om levensmiddelen te drogen.

Voedseldroger kopen

Als je overweegt een voedseldroger te kopen, dan is het eerste waar je op moet letten: de manier waarop je de levensmiddelen wilt drogen, dit kun je namelijk horizontaal, maar ook verticaal doen.

Horizontale voedseldroger

Beide voedseldrogers hebben natuurlijk voordelen en nadelen, de horizontale voedseldroger wordt als één van de meest stabiele droogapparaaten gezien.

Hier kun je gewoon in elke lade het voedsel drogen, maar het droogt natuurlijk wel wat langzamer dan in een verticale voedseldroger.

Bij deze variant van het apparaat zit het verwarmingselement en de ventilator achterop de kast, hierdoor heb je een optimale warmte verdeling.

Verticale voedseldroger

Deze variant van het droogapparaat wordt als de meest snelle gezien. Deze soort van voedseldroger werkt hierdoor natuurlijk niet helemaal egaal. Hierdoor heb je dus niet overal hetzelfde resultaat bij het drogen van de levensmiddelen.

In dit apparaat wordt het voedsel wat in de onderste lade gedoogt, vaak het snelste gedoogt. Dit komt in de meeste gevallen daardoor dat het verwarmingselement en de ventilator aan de onderkant zitten.

Waarop nog meer letten?

Nu weet je dus dat er een verticale, maar ook wat een horizontale voedseldroger is, maar waarop moet je nog meer letten als je een voedseldroger wilt kopen?

Capaciteit
Als eerste moet je op de capaciteit letten, groter is in dit geval niet altijd beter. Als je dus alleen maar af en toe wat fruit of groenten droogt, dan kun je ook een voedseldroger met wat minder capaciteit kopen.

Als je de voedseldroger regelmatig gebruikt, dan kun je het beste een voedseldroger met wat meer capaciteit kopen.

Temperatuur
Bij het drogen van levensmiddelen moet je altijd op de temperatuur letten, bij een temperatuur lager dan 40 graden blijven de vitamines behouden, dit is vooral erg gezond.

Let er wel op als je een drogapparaat koopt, dat deze een instelbare temperatuur van tussen de 35 en de 70 graden heeft. Dit is namelijk de meest optimale temperatuur voor het drogen van levensmiddelen.

Prijs
De prijs is natuurlijk ook altijd belangrijk. Is de prijs te mooi om waar te zijn, dan kijk liever naar een andere voedseldroger.

Een goedkope voedseldroger kun je online al voor een prijs van 40 euro kopen. Als je een beter apparaat wilt kopen, dan moet je in ieder geval met een prijs van ruim 100 tot 200 euro rekenen.

De voedseldroger kun je in de winkel of in een onlineshop kopen, let er wel op dat je deze bij een betrouwbare online shop koopt.

Top 5 Voedseldroger

De Top 5 voedseldroger van het jaar 2022. In ons geval zijn dit allemaal producten met een prijs tussen de 40 en de 200 euro.

Er is dus voor iedereen die een voedseldroger wil kopen een passend apparaat in deze lijst te vinden.

1. Vita5 Nobel PRO Voedseldroger

De Vita5 Nobel PRO Voedseldroger is een voedseldroger die over 6 roosters en een inlegmat vervoegt.

Dit apparaat heeft zelfs een opvangbak, een automatische uitschakeling, en een intelligente temperatuurcontrole. Deze kan een temperatuur tussen de 35 en de 70 graden inschakelen.

Deze voedseldroger heeft een vermogen van 600 watt, en wat ook nog erg handig is, is dat dit apparaat ook nog een ventilator ingebouwd heeft.

Dit apparaat is verkrijgbaar voor een prijs tussen de 160 en de 175 euro.

2. Princess 112380 – Voedseldroger

De Princess 112380 – Voedseldroger is een toch wat goedkoper apparaat wat toch best wel veel pluspunten voor de goedkope prijs heeft.

Dit apparaat vervoegt over 6 verschillende etages waarop je de levensmiddelen kunt drogen, ook hier is de temperatuur tussen de 40 en de 70 graden instelbaar.

De voedseldroger heeft voor deze goedkope prijs zelfs een best hoog vermogen van ruim 350 watt.

Dit apparaat kost ruim 50 euro en de voedseldroger heeft ook nog een garantie van 2 jaar.

3. TurboTronic TT-FD14D Voedseldroger

Het derde apparaat op deze lijst heeft 8 verschillende droogniveaus waarin je de bijgeleverde roosters kun plaatsen.

Tussen de roosters heb je een ruimte van ongeveer 2,2 centimeter, als je dus een rooster weglaat heb je meer ruimt voor de levensmiddelen.

Deze voedseldroger heeft een vermogen van 650 watt, de temperatuur kan tussen de 50 en de 80 graden ingesteld worden.

De prijs van deze voedseldroger ligt bij rum 100 tot 120 euro.

4. WMF KITCHENminis Droogoven / Voedseldroger Snack To-Go

De WMF KITCHENminis voedseldroger is één van de drogapparaaten met maar 5 etages om te drogen.

Deze voedseldroger heeft een instelbaar timer, roestvrij staal, en een variabele temperatuurinstelling van 30 tot 70 graden.

Het apparaat heft een vermogen van 250 watt en kost tussen de 90 en de 110 euro.

5. Dejelin NutriDry ND500S voedseldroger

De laatste voedseldroger heeft ook 5 laden en een uniek dubbel wandsysteem, dit zorgt voor een consistente droging van de eerste tot aan de laatste lade.

Het mooie is dat het roterende systeem van deze voedseldroger voor een optimale warmte verdeling zorgt.

Dit apparaat heeft een vermogen van 500 watt en kost tussen de 90 en de 100 euro.

Dehydrator 6 Laags - Droogoven RVS - 24-Uurs Timer - Led-bedieningspaneel - 650 Watt

6 Lagen – Regelbare temperatuur - 40C tot 70C - Dehydrator - Droogoven - Fruitdroger - 350W

Deel ons op social media