Kapucijners drogen

Kapucijners drogen

Kapucijners drogen kun je op verschillende manieren, maar je kunt ook gedroogde kapucijners kant en klaar in de winkel kopen.

Heb je zelf deze groente in de moestuin verbouwt, kun je de kapucijners buiten in de zon, of op zonder drogen. Hieronder drogen we de peulvruchten in de oven of in de voedseldroger.

Het drogen van de kapucijners kan vooral handig zijn als je deze wat langer wilt bewaren, want de meeste mensen vinden deze groente niet echt lekker als deze ingevroren wordt, of anders ingemaakt wordt.

Nu is dus de vraag: hoe droog je kapucijners in de voedseldroger? En hoe droog je deze in de oven?

[wp_ad_camp_1]

Kapucijners drogen in de voedseldroger


Een voedseldroger kan makkelijk zijn als je deze peulvruchten wilt drogen.

Ingrediënten

Verse Kapucijners

Bereiding

  1. Het kan natuurlijk zijn dat de kapucijners nog in de schil zitten, als dit het geval is dan haal deze eruit, en was dan de kapucijners goed.
  2. Voor het wassen van de peulvrucht kun je het beste een vergiet gebruiken, je kunt de groente dan onder de koude kraan afspoelen.
  3. Als je de peulvrucht gewassen hebt, dan kun je deze nu met een stuk keukenpapier droog maken. Dat lijkt misschien overbodig, maar scheelt weer in de droogtijd.
  4. Snij nu een stuk bakpapier op maat, leg deze op het rooster van de voedseldroger.
  5. Verdeel de peulvruchten op het rooster van de voedseldroger.
  6. Stel nu de voedseldroger in op 55 graden, het drogen van de kapucijners kan tussen de 8 en de 15 uur duren.
  7. Draai de kapucijners het beste iedere 2 tot 3 uur om.

Kapucijners voldoende gedroogd?

Om te zien of de kapucijners al gedroogd zijn, kun je het beste een paar uit de voedseldroger of de oven halen.

Lees ook  Appels drogen

Als je de kapucijners nog met je vingers in kunt drukken, zijn ze nog niet voldoende gedroogd, en moet je de groente nog een tijdje in de oven of voedseldroger laten.

Kun je de peulvrucht niet meer indrukken dan is deze gedroogd en je kunt de kapucijners dus uit het droogapparaat of oven halen.

[wp_ad_camp_1]

Gedroogde kapucijners bewaren

De gedroogde peulvruchten kun je het beste in een vacumeerzakje, plastic zakje, of in een afgesloten plastic bakje bewaren.

Sluit in alle drie de gevallen de verpakking goed, anders kan het namelijk zijn dat de peulvrucht schimmelt doordat er vocht bij kan komen.

Bewaar de kapucijners droog en donker, gewoon bij kamertemperatuur. Dus bijvoorbeeld in kelder of voorraadkast.

Kapucijners Drogen in de oven

De kapucijners kun je natuurlijk niet alleen in een voedseldroger drogen, maar ook in de oven.

Ingrediënten

Verse kapucijners

Bereiding

  1. Voor het drogen in de oven moet je niet veel anders doen dan bij het drogen in de voedseldroger.
  2. Zitten de kapucijners nog in de schil dan haal deze als eerste eruit.
  3. Doe de kapucijners in en vergiet en was deze goed onder de koude kraan af.
  4. Dep de peulvrucht met een stuk keukenpapier goed droog.
  5. Doe eventueel bakpapier op de bakplaat van de oven.
  6. Verwarm de oven op 60 graden.
  7. Verdeel de peulvrucht op de bakplaat, en doe de kapucijners in de oven.
  8. Laat de ovendeur wel op een kier staan, want dan kan het vocht er makkelijk uit.
  9. Het drogen van de kapucijners kan 6 tot 12 uur duren.

[wp_ad_camp_1]