Koolrabi invriezen

Koolrabi invriezen

Koolrabi invriezen, een groente die misschien wat minder populair begint te worden, maar wel bij uitstek geschikt om door middel van invriezen lang te bewaren.

Natuurlijk zijn er ook bij deze groente andere methoden om de groente te bewaren, zoals het inmaken van koolrabi, maar invriezen is de meest gebruikte bewaarmethode voor de langere termijn.

Daarbij maakt het verder niets uit welke soort je wilt invriezen, de groene variant en de paarse variant kunnen gelijk goed ingevroren worden.

[wp_ad_camp_1]

Koolrabi schoonmaken

Koolrabi schoonmaken is weliswaar een beetje werk, maar als je weet hoe het moet niet moeilijk.

  1. Allereerst snij je de bladeren en de bladstelen van de knol.
  2. Daarna snij je zowel van de bovenkant als van de onderkant een dun plakje weg.
  3. De knollen moeten nu goed gewassen worden.
  4. Met een dunschiller of een scherp schilmesje schillen we de koolrabi zo dun mogelijk.
  5. Eventuele plekjes kun je met het schilmesje weg snijden.
  6. Nu kan de knol in plakjes en blokjes gesneden worden.

Koolrabi invriezen

Bij koolrabi invriezen moet de groente voor het invriezen kort gekookt worden. Hierdoor wordt de bewaarperiode verlengd.

Ingrediënten

Koolrabi

Bereiding

  1. De koolrabi schoonmaken, wassen, en dun schillen.
  2. De knollen kunnen nu in reepjes, blokjes, of plakken geschild worden.
  3. Water in een grote pan aan de kook brengen, en de groente voorzichtig aan het kokende water toevoegen.
  4. Gedurende 3 minuten zachtjes laten koken, direct afgieten en de groente onder de koude kraan afspoelen.
  5. Goed laten uitlekken, en met keukenpapier droog deppen.
  6. Verpakken in diepvrieszakjes of diepvriesbakken.
  7. Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket met daarop de naam en de invriesdatum.
  8. Leg de koolrabi in de vriezer en laat het daar minimaal een dag invriezen.
Lees ook  Pastinaak invriezen

[wp_ad_camp_1]

Uit de vriezer halen

Net als de meeste andere groenten kun je de groente langzaam in de koelkast laten ontdooien. Zo blijven smaak en textuur het beste behouden.

Maar je kunt de groente ook vanuit de vriezer direct in kokend water doen om af te koken.

Koolrabi bewaren

Ingevroren koolrabi kan ongeveer 12 maanden bewaard worden.

Verse koolrabi, snij het blad end e stelen er nog niet vanaf, kan 7 dagen in de koelkast bewaard worden.

Een aangesneden knol kun je het beste afdekken met vershoudfolie.

[wp_ad_camp_1]