Pesto maken
Pesto maken doe je vooral als lekker eten belangrijk is, en je inmiddels weet dat zelf gemaakt veel lekkerder is dan al die kant en klare maaltijden uit de supermarkt.
Bovendien is het maken van pesto eigenlijk heel simpel.
Wil je een keer een grotere hoeveelheid maken, dan is het langer bewaren in de vriezer ook geen probleem.
We maken in dit recept klassieke groene pesto, maar je kunt de basilicum heel simpel vervangen door een ander kruid, bijvoorbeeld door peterselie of daslook. Ook die pesto is heerlijk.
[wp_ad_camp_1]
Pesto maken
In dit recept maken we traditionele groene pesto, zoals deze bij diverse Italiaanse recepten gebruikt kan worden.
Wil je een grotere hoeveelheid maken kun je makkelijk de hoeveelheid van de ingrediënten verhogen.
Ingrediënten
80 Gram Parmezaanse kaas
60 Gram Verse basilicum
1 Teentje Knoflook
150 Milliliter Olijfolie
100 Gram Pijnboompitten
Halve citroen
Peper en zout
Bereiding
- Maak het teentje knoflook schoon.
- Doe de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas in stukjes of geraspt, de knoflook, en de basilicum in een keukenmachine of blender.
- Maal het fijn terwijl je beetje voor beetje de olijfolie erbij giet.
- Meng het geheel tot een glade pesto.
- Pers de halve citroen uit en voeg het citroensap toe.
- Nog op smaak brengen met peper en zout.
[wp_ad_camp_2]
Groene pesto invriezen
Normaal gesproken kun je deze pesto enkele dagen afgesloten in de koelkast bewaren.
- Invriezen is echter ook heel simpel, je hoeft de pesto alleen in een ijsblokjesvorm te doen.
- Dit plaats je in de vriezer en laat de pesto 2 uur invriezen.
- Vervolgens haal je de vorm uit de vriezer, doet de blokjes pesto in een diepvriesbak of diepvrieszak, en sluit deze goed af.
- Weer in de vriezer plaatsen en nog een dag laten invriezen.
Houdbaarheid zelf gemaakte pesto
Zelf gemaakte pesto kun je 4 tot 7 dagen in de koelkast bewaren, mits het potje of bakje goed afgesloten is met een deksel.
In de vriezer kun je de zelf gemaakte pesto ongeveer 3 maanden bewaren.
[wp_ad_camp_1]