Rabarber invriezen
Rabarber invriezen is een goede methode om deze Hollandse lekkernij langer te bewaren, hoewel je de rabarber wel eerst moet maken.
Dat wil zeggen met suiker koken, hoewel je natuurlijk de rabarber ook met een suikervervanger kunt maken.
Je kunt overigens wel de rauwe rabarber invriezen, maar de delen van stengels worden dan zacht, de textuur wordt minder, en de smaak zal minder worden.
[wp_ad_camp_2]
Rabarber schoonmaken
Rabarber schoonmaken kan een lastig karweitje zijn, maar als je een moderne soort hebt valt het allemaal wel mee.
Bij veel oudere soorten moeten er vaak veel draden verwijder worden. Dit doe je door aan de kant waar de stengel afgesneden werd, met een scherp mesje aan de zijkant in de steel te snijden, en in één beweging de draden weg te trekken.
Natuurlijk moeten dan de andere drie kanten van de steel ook nog gedaan worden.
Bij een paar kilo is dat natuurlijk best wel veel werk.
Bij nieuwere soorten hoef je alleen aan de onderkant een klein plakje eraf te snijden, en aan de kant waar het blad zat ook een stuk af te snijden. Dit moet je overigens bij oudere soorten ook eraf snijden.
Daarna de stelen aan stukken snijden en de rabarber wassen.
[wp_ad_camp_1]
Rabarber invriezen
Rabarber invriezen, daar kun je het beste de rabarber eerst voor bereiden. Zo kun je de kant en klare rabarber langer bewaren.
Ingrediënten
1 Kilo Rabarber
130 Gram Suiker
Water
Bereiding
Allereerst de stelen schoonmaken, en eventueel de draden verwijderen. Dan de stelen in stukken van 2 centimeter snijden, en goed wassen.
Doe water in een pan, doe de rabarber in de pan, en voeg de suiker toe.
Breng het aan de kook, en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Met de deksel op de pan laten afkoelen, daarna in diepvriesbakken doen en luchtdicht afsluiten.
Etiket erop doen met naam en datum, en minimaal 24 uur invriezen.
[wp_ad_camp_1]
Uit de vriezer halen
Als je de rabarber wilt laten ontdooien, haal dan de diepvriesbakken uit de viezer, en laat de rabarber in de koelkast ontdooien.
Hierdoor blijven textuur en smaak beter behouden.
Rabarber bewaren
Verse rabarber kun je het beste in de koelkast bewaren, waar je het nog 2 tot 3 dagen kunt bewaren.
In de vriezer blijft de rabarber 10 maanden goed.
Ook een rabarbertaart kun je overigens invriezen, en blijft dan een maand of drie goed.
[wp_ad_camp_1]