Zure kersen drogen
Zure kersen drogen is eigenlijk niet veel anders dan normale kersen drogen, het verschil ligt hier namelijk alleen aan de soort kers die je voor het drogen gebruikt.
De zure kers ook wel eens morellen genoemd, en stamt uit Zuidoost-Europa en West-Azië.
Maar inmiddels wordt de zure kers ook in het noordelijke halfrond gekweekt.
Wist je dat in deze kers veel vitaminen zoals vitamines B1, B2, B6, C, E en K zitten?
De kers levert ook nog veel foliumzuur op, en dit is weerom goed voor de bloedvorming.
[wp_ad_camp_1]
Zure kersen drogen in de voedseldroger
Kersen kunnen in de oven, maar ook in de voedseldroger gedroogd worden, in ons geval beginnen wie in dit artikel als eerste met het recept voor het drogen van zure kersen in de voedseldroger.
Ingrediënten
1 Kilo Zure kersen, kersenras Safir, Karneol of Morellen
Bereiding
- Was de kersen goed onder koud water uit de kraan af, verwijder de steeltjes en de pit van de kers. De pit kun je met een kersenontpitter verwijderen.
- Snij de kersen doormidden en dep de kersen nog een keer goed droog met een stuk keukenpapier.
- Leg een stuk keukenpapier op het rooster van de voedseldroger, verdeel de kersen op het rooster. Stel de temperatuur van de voedseldroger op 57 tot 60 graden in, en doe het rooster in de voedseldroger.
- Draai de kersen om de 2 tot 3 uur om.
De droogtijd bedraagt ongeveer 3 tot 4 uur.
[wp_ad_camp_2]
Zure kersen voldoende gedroogd?
Blijven de zure kersen niet meer aan je handen plakken, dan zijn ze klaar.
Als de kersen toch nog blijven plakken, dan moet je ze nog even wat langer in de voedseldroger of oven doen.
Gedroogde zure kersen bewaren
De gedroogde zure kersen kun je het beste in een afgesloten weckpot, afsluitbare bak, of afsluitbare zak doen.
De kersen kun je het beste op een donkere en koele plek bewaren. Zorg er wel voor dat je de kersen op de juiste manier bewaard.
Let er ook op dat het fruit voor vocht beschermd bewaard wordt, dit kan namelijk voor schimmel zorgen.
[wp_ad_camp_1]