Gekonfijte mango

Gekonfijte mango

Gekonfijte mango is eigenlijk een kleine lekkernij, maar het gekonfijte fruit wordt ook als decoratie voor taarten en desserts gebruikt. Dit ziet er niet alleen leuk uit het is ook nog een smakelijke aanvulling.

Gekonfijte mango is lekker, maar meestal ook best wel duur als je het in de winkel moet kopen.

Natuurlijk maken we het zelf als het te duur wordt, wat je met het onderstaande recept kunt maken.

Let wel op dat de mango van nature al best wel veel suikers bevat.

Als je de mango konfijt, hou er dan wel rekening mee dat er nog meer suiker in gaat komen. Zeg maar gerust een soort caloriebom, maar die zijn natuurlijk vaak ook erg lekker.

[wp_ad_camp_1]

Gekonfijte Mango

Gekonfijte mango kun je het beste met een rijpe mango maken. Als de mango niet rijp is dan wordt het minder zoet, en heeft een minder uitgesproken mangosmaak.

Als je het vruchtvlees van de mango kunt indrukken, doe dit bij aan de bovenkant van het fruit daar waar het fruit aan de plant heeft gezeten, dan is de mango rijp genoeg om te konfijten.

Ingrediënten

4 Rijpe Mango, ongeveer 1200 Gram
500 Gram Suiker
1 Citroen
500 Minister Water

Bereiding

  1. Halveer de mango en haal de pit eruit, als je het gemakkelijker wilt doen. schil dan de mango en snij het vruchtvlees van de pit af.
  2. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Je kunt het natuurlijk ook in blokjes snijden.
  3. Doe het water in een pan en voeg de suiker toe.
  4. Breng het aan de kook.
  5. Als de suiker helemaal is opgelost voeg je de de mango toe en laat dit 5 minuten koken.
  6. Haal de pan van het vuur af, laat het mengsel in de pan afkoelen. Laat de deksel op de pan.
  7. Als het mengsel helemaal afgekoeld is, dan breng je het opnieuw voor 5 minuten aan de kook.
  8. In de tussentijd kun je de citroen in dunne ringen snijden, voeg deze bij het mengel doen dat in de pan zit.
  9. Laat het mengsel nu nog een keer goed afkoelen. Als het afgekoeld is haal je de citroen er weer uit.
  10. Giet de mango af, laat deze goed uitlekken.
  11. Leg als volgende de Mango op een stuk bakpapier, laat dit een paar uurtjes drogen.
  12. Nu kun je het bakpapier met de mango erop in de oven op een bakplaat legen, je kunt deze natuurlijk ook op het rooster van een voedseldroger leggen.
  13. Je kunt het bakpapier dus het beste vooraf op maat knippen bij een voedseldroger.
  14. Oven instellen op 60 graden, de voedseldroger kun je op 55 graden instellen.
  15. Het drogen van de mango duurt in de oven ongeveer 4 tot 6 uur, hiervoor moet je de deur van de oven wel op een kier open laten.
  16. In de voedseldroger kan het drogen van de mango 6 tot 8 uur duren.
Lees ook  Gekonfijte Kumquats

Bewaar de gekonfijte mango het beste in de koelkast, natuurlijk wel in een afgesloten bakje of zakje.

De gekonfijte mango is ongeveer 4 tot 6 maanden houdbaar, mits deze goed afgesloten is.

[wp_ad_camp_1]