Gekonfijte papaja
Gekonfijte papaja is een lekkernij die vaak als decoratie op taarten en desserts wordt gebruikt, maar wat je ook als snack kunt eten.
Erg lekker, maar het nadeel is dat het van tijd tot tijd best wel duur kan zijn, terwijl een papaja groot genoeg is om een wat grotere voorraad gekonfijte papaja aan te leggen.
Omdat dit fruit best wel veel glucose en fructose bevat, is papaja van nature best wel zoet. Door het gebruik van suiker bij het konfijten, wordt het nog zoeter. Het is dus echt een lekkernij iedereen die zoet lekker zal vinden.
Maar dus niet als je hele zoete dingen niet kunt waarderen. Overigens kun je nog wel wat met suiker spelen, door er minder suiker in te gebruiken, maar de houdbaarheid gaat dan toch wel sterk achteruit.
[wp_ad_camp_1]
Gekonfijte papaja
Gekonfijte papaja kun je het beste met wat rijpere vruchten maken, maar geen papaja die al zo rijp is dat je het vruchtvlees met je vinger in kunt drukken. Dus het moet nog wel een beetje stevig zijn.
En natuurlijk moeten alle pitjes eruit gehaald worden..
Ingrediënten
2 Papajas
500 Gram Suiker
1 Citroen
500 Milliliter Water
Bereiding
- Halveer de papajas, en verwijder met een lepel zaadlijsten en zaad.
- Vervolgens nogmaals halveren, zodat je het vruchtvlees makkelijker van de schil los kunt maken.
- Je kunt het vruchtvlees in blokjes snijden, of in repen.
- Meng suiker en water in een pan, en breng dit aan de kook.
- Voeg de papaja toe, en kook het fruit 5 minuten mee.
- Van het vuur halen en met de deksel op de pan laten afkoelen.
- Als het mengsel helemaal afgekoeld is, breng je het opnieuw aan het koken, en laat het wederom 5 minuten koken.
- Weer laten afkoelen, en als het afgekoeld is opniew aand e kook brengen en 5 minuten laten koken.
- In de tijd dat het kookt snij je de citroen in ringen, voeg de citroen aan het mengsel in de pan toe.
- Het mengsel van het vuur halen, en met de deksel op de pan laten afkoelen.
- Als het afgekoeld is haal je de citroen uit het mengsel, en giet de papaja af
- Laat het goed uitlekken.
- Leg de papaja op bakpapier en laat dit enkele uren drogen.
- Daarna kun je het bakpapier in de oven leggen op de bakplaat, maar ook in een voedseldroger op de rosoters. Het is dus handig als je het bakpapier voraf op maat hebt geknipt.
- Stel oven in op 60 graden, een voedseldroger op 55 graden.
- De droogtijd in de oven bedraagt 4 tot 6 uur, met de deur op een kier.
- De droogtijd in een voedseldroger zal 6 tot 8 uur bedragen.
De gekonfijte papaja kun je in de koelkast bewaren in een afgesloten plastic bakje, maar op dezelfde manier ook bij kamertemperatuur.
Je kunt dit, mits goed afgesloten, 4 tot 6 maanden bewaren.
[wp_ad_camp_1]