Knoflook croutons zelf maken
Knoflook croutons zelf maken kun je op veel verschillende manieren, je kunt deze dus in de koekenpan of in de oven bereiden.
Maar het bereiden van de croutons in de koekenpan gaat natuurlijk wat sneller en gemakkelijker.
Croutons kun je voor verschillende gerechten gebruiken. De krokante croutons worden meestal als een soort van topping voor salades gebruikt.
Wist je dat de croutons oorspronkelijk uit Frankrijk komen, en de naam dus vertaald geroosterd brood betekent?
Je kunt de croutons verschillend variëren, je kunt ze met kruiden, knoflook, of gewoon zonder kruiden maken.
[wp_ad_camp_1]
Knoflook croutons bewaren
Bij het bewaren van de knoflook croutons, of ook andere soorten van croutons moet je toch op een paar dingen letten.
Croutons zijn geroosterd of gedroogd brood, deze moeten dus altijd droog bewaard worden.
Je kunt de croutons het beste in een zak of afsluitbare bak op een donkere koele plaats bewaren.
Knoflook croutons Invriezen
Croutons kun je natuurlijk ook invriezen, als je ze wilt eten haal ze dan een uurtje of twee voordat je deze gaat gebruiken uit de vriezer.
Let op dat je deze niet in de koelkast laat ontdooien,in de koelkast kan het namelijk te vochtig voor de croutons zijn.
Voordat je de croutons gebruikt ,moet je deze nog wel een keer in de koekenpan opwarmen.
[wp_ad_camp_2]
Knoflook croutons maken
Dit recept voor de knoflook croutons is voldoende voor 4 personen.
Ingrediënten
8 Sneetjes brood
6 Eetlepels olijfolie
2 Knoflookteentjes
Zout en peper
Bereiding
- Snij de sneetjes brood in blokjes, deze zijn ongeveer 1cm x 1cm.
- Doe de blokjes brood in een grote schotel, en voeg vijf eetlepels olijfolie erbij.
- Voeg zout en peper toe, meng alles goed door elkaar.
- Maak de knoflook schoon, snij deze in kleine stukjes.
- Je kunt de knoflook natuurlijk ook met een knoflookpers klein maken.
- Verwarm een koekenpan met één eetlepel olie erin op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze gedurende 2 tot 3 minuten.
- Voeg de broodblokjes toe en bak deze totdat ze een bruine kleur krijgen en krokant zijn.
- Leg de croutons op een stuk keukenpapier, dep de overgebleven olie van de croutons af.
- Voor het serveren kun je de croutons nog een keer met wat zout bestrooien.
Croutons in de oven
Als je de croutons niet in de koekenpan wilt bereiden, dan kun je deze natuurlijk ook in de oven bereiden.
- Voeg hiervoor de fijn gesneden knoflook bij de croutons in de schotel, meng alles goed door.
- Verwarm de oven op 220 graden onder en boven hitte.
- Leg een stuk bakpapier op het rooster, verdeel de croutons op het rooster.
- Bak de croutons gedurende 5 tot 10 minuten totdat ze een bruine kleur hebben en krokant zijn.
- Dep ook hier de croutons met een stuk keukenpapier droog en serveer ze met wat zout erover.
[wp_ad_camp_1]