Paksoi invriezen

Paksoi invriezen

Paksoi invriezen, een groente die steeds vaker in onze moestuinen gekweekt wordt, want met de nieuwe rassen is de volle grond in Nederland en België een prima plekje voor deze gezonde groente.

Natuurlijk kan de groente ook speciaal voor het invriezen bij de groenteboer gekocht worden, en ook steeds meer supermarkten hebben deze gezonde groente in het assortiment.

Het is ook best wel een dankbare groente om in te vriezen. Niet echt bewerkelijk, en dus makkelijk schoon te maken en in te vriezen.

Paksoi schoonmaken

Paksoi schoonmaken, daarbij begin je met het inspecteren van de buitenste bladeren. Het komt namelijk regelmatig voor dat deze niet echt mooi meer zijn. Haal deze vieze bladeren er simpel af, en gooi ze weg.

Vervolgens snijden we een plakje van de onderkant, daar waar de wortels gezeten hebben.

Dan snijden we de krop in de lengte doormidden. Zo kun je makkelijker de harde kern eruit snijden, met een scherp mesje.

Daarna wassen we de nog ongesneden groente onder de koude kraan.

Haal na het wassen de bladeren los, en snij de groente in stukken van ongeveer 1,5 centimeter.

[wp_ad_camp_1]

Paksoi invriezen

Paksoi invriezen doe je, net als bij de meeste andere groenten, door de groente eerst te blancheren.

Ingrediënten

4 Struiken Paksoi

Bereiding

  1. Zoals hierboven omschreven de groente schoonmaken en in stukken snijden.
  2. Ruim water aan de kook brengen, en als het kookt de paksoi voorzichtig in het kokende water doen.
  3. Gedurende 2 minuten laten blancheren, daarna afgieten in een vergiet.
  4. Luchtdicht verpakken in diepvriesbakje of diepvrieszak, en er een etiket opplakken met naam en invriesdatum.
  5. Leg de groente in de vriezer, bij voorkeur in het invriesvak als jouw vriezer dat heeft, en gedurende minimaal 24 uur invriezen.
Lees ook  Andijvie invriezen

[wp_ad_camp_1]

Uit de vriezer halen

Paksoi kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Zo blijven smaak en textuur van de groente beter bewaard.

Dit kan enkele uren tot een halve dag duren.

Paksoi bewaren

Ingevroren paksoi kun je ongeveer 12 maanden in de vriezer bewaren.

Verse paksoi kun je, mits nog niet gesneden, 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Is de groente gesneden, vaak dan ook nog eens verpakt in een dichte plastic zak, kun je dit slechts een dag bewaren.

Haal de gesneden groente dan wel uit de plastic zak. Anders kan de groente gaan zweten, nat worden, en sneller bederven.

[wp_ad_camp_1]