Rode kool invriezen
Rode kool invriezen is een goede manier om de rauwe groente lang houdbaar te maken. Net als met de meeste andere soorten kool is dit eigenlijk de meest simpele bewaarmethode.
Daarna kun je de rode kool, natuurlijk als deze ontdooit, is op de vertrouwde wijze klaarmaken, dus bijvoorbeeld met stukjes appel erdoor, en warm maken.
Naast het invriezen van deze groente, die je voor het invriezen natuurlijk wel 2 tot 3 minuten moet blancheren, kun je ook de kant en klare rode kool met appeltjes invriezen.
Dus dit kun je ook voor het invriezen klaarmaken, maar de kool moet ook dan eerst 2 tot 3 minuten geblancheerd worden.
[wp_ad_camp_1]
Rode kool schoonmaken
Rode kool schoonmaken is eigenlijk best wel veel werk.
Eerst haal je minder mooie bladeren van de buitenkant van de kool. Deze kun je als het ware oprollen en er dan aftrekken.
Vervolgens de kool in de lengte door midden snijden. Verwijder het harde gedeelte en de onderkant. Dit kun je makkelijk met een scherp mesje wegsnijden.
Vervolgens kun je de kool in stukjes of in reepjes snijden.
Natuurlijk nog een keer goed wassen, en dan is de rode kool bijna klaar om in te vriezen.
Rode kool invriezen
Rode kool invriezen doe je door de kool eerst schoon te maken, en vervolgens kort te blancheren.
Ingrediënten
1 Verse rode kool
Bereiding
- De rode kool schoonmaken, de harde gedeelte uit de kool verwijderen, en ,de kool in stukjes of reepjes te snijden.
- Doe ruim water in een grote pan en breng dit aan de kook.
- Voeg de kool voorzichtig aan het kokende water toe, en laat het 2 tot 3 minuten op een zacht vuur koken.
- Uit de pan halen en direct met koud water afspoelen.
- Goed laten uitlekken en eventueel droog deppen met keukenpapier. Zo voorkom je tijdens het invriezen de vorming van ijskristallen.
- In diepvrieszakken of diepvriesbakken verpakken, luchtdicht afsluiten, en er een etiket met naam en invriesdatum opplakken.
- Plaats de kool bij voorkeur in het invriesvak van de vriezer, of anders gewoon in de vriezer.
- Gedurende minimaal 24 uur laten invriezen.
[wp_ad_camp_1]
Uit de vriezer halen
Net als de meeste andere groenten, kun je rode kool het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast.
Dit duurt langer maar smaak en textuur blijven beter bewaard.
Rode kool bewaren
Een hele rode kool kun je het beste koel en donker bewaren, maar niet in de koelkast. Dus bijvoorbeeld in de kelder. Daar kan een hele kool weken tot maanden bewaard worden.
Een aangesneden kool, waarvan je de snede afdekt met vershoudfolie, kan nog enkele dagen in de koelkast bewaard worden, net als gesneden rode kool.
Ontdooide rode kool kan maximaal 2 dagen in de vriezer bewaard worden.
[wp_ad_camp_1]