Site Overlay
Spinazie invriezen

Spinazie invriezen

Spinazie invriezen, echt een groente die je in grote hoeveelheden goedkoop kunt kopen, of die je misschien wel uit de eigen moestuin hebt.

En een groente die goed en lang in de vriezer bewaard kan worden. Met of zonder room erdoor, het blijft een lekkere groente om te eten.

Om de groente echt lang in de vriezer te kunnen bewaren moet de spinazie wel 2 tot 3 minuten geblancheerd worden. Net als overigens de meeste andere groenten.

Spinazie schoonmaken

Spinazie is een gemakkelijke groente als het gaat om het schoonmaken.

Allereerst halen we takje uit de groente, en eventueel omhulsels van het zaad, dat soms nog aan het blad zit. Eventueel kun je dikke stelen verwijderen.

Dan wassen we de groente goed. En dat is eigenlijk al het schoonmaken.

Dus de dunne steeltjes hoeven er niet vanaf gesneden te worden.

Spinazie invriezen

Spinazie invriezen is relatief eenvoudig, en ook nog eens vrij snel ingevroren.

Ingrediënten

1,5 kilo Spinazie
Water

Bereiding

  1. De spinazie schoonmaken, takjes verwijderen, en zaadomhulsels verwijderen.
  2. Goed wassen, en met aanhangend vocht in een grote pan doen.
  3. Eventueel een dun laagje water toevoegen en aan de kook brengen.
  4. Gedurende 2 tot 3 minuten laten koken, waarbij de spinazie behoorlijk zal slinken.
  5. Afgieten en direct met koud water afspoelen, en weer laten uitlekken.
  6. Verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken, luchtdicht afsluiten, en er een etiket opplakken met naam en datum
  7. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Uit de vriezer halen

De spinazie in de koelkast langzaam laten ontdooien, en daarna in een pan aan de kook brengen, om de groente af te koken.

Spinazie bewaren

Spinazie moet je tot gebruik altijd in de koelkast bewaren, maar bij voorkeur niet in een afgesloten plastic zak.

Het is maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Ingevroren kun je deze groente ongeveer 12 maanden bewaren.

Deel ons op social media